Ko se bo končal veseli december; ko bo konec praznovanj, prenajedanja in veseljačenja, se bo treba spočiti, nato pa počasi preiti na stare tire. Oz. bolje rečeno nove tire, saj v novo leto po navadi vstopimo polni novega upanja, vere in motivacije ter novih zaobljub.
 
 
Večina si zada cilj, da se bo bolj zdravo prehranjevala in več gibala, kar je sicer krasno. A nikar ne zanemarimo kariernih ciljev. Da se bomo vrnili v svoje pisarne osveženi in (vsaj malo bolj) polni motivacije, bi si bilo dobro zadati cilje. A ne kakršnekoli, predvsem pa ne nedosegljive in neuresničljive.
 

Preberite si, katerih 6 ciljev si zadajte za naslednje leto, da bo uspešno in izpolnjujoče tudi na poslovnem področju!

 

Naredite si 5-letni načrt

Praznični čas je – v kolikor ne prebijete vsega prostega časa zgolj po zabavah – idealen, da si napišete malce bolj dolgoročne cilje. Kaj in kje si želite biti čez 5 let? Vodja oddelka v podjetju, kjer delate? Imeti svoje podjetje?
 
Sanjarjenje ne zadostuje, pomembno je, da si cilje zapišete – to je namreč pogoj, da jih začnete udejanjati. Nato zapišite korake, ki jih morate narediti, da se boste cilju začeli približevati.
 

Ustvarjajte mrežo poznanstev izven delovnega mesta

(S)poznavanje ljudi iz vaše branže, ki ne delajo v vašem podjetju, je zelo pametna poslovna poteza, ki pa koristi tudi vašim možganom. Tako boste govorili o plusih in minusih svoje profesije in četudi ta trenutek morda ne iščete druge službe, jo boste morda čez nekaj mesecev. V vsakem primeru vam lahko tovrstna poznanstva le koristijo.
 

Obvladajte svoj poštni predal

Morda zveni enostavno in samoumevno, a iskreno – koliko je urejen? Vzemite si 15 do 30 minut na dan – odvisno od tega, koliko mailov prejemate – da greste skozi vsa sporočila, sproti odgovorite nujna in jih uredite po predalih, da boste imeli urejeno in pregledno.
 

Naučite se nove spretnosti ali znanja

Osebni razvoj in napredek. Vedno je dobro imeti kako dodatno znanje, sploh, če je takšno, ki vam lahko koristi pri vašem delu. Bodite na tekočem z novostmi in se ustrezno izobražujte.
 

Izboljšajte svoje ravnovesje delo vs. družina

Dandanes, ko večina delodajalcev pričakuje, da bodo delavci živeli zgolj za svojo službo oz. delo, je to sicer kar izziv, vendar se da! Vse se začne in konča pri postavljanju mej: kaj ste še pripravljeni narediti in česa ne več. Če ne mislite ob 22h zvečer odgovarjati na maile, to svojemu nadrejenemu povejte. Večina (normalnih) šefov razume in se zaveda, da obstaja tudi življenje poleg dela in spoštuje postavljene meje.
 

Zbližajte se z nadrejenimi in sodelavci

Dejstvo je, da se z nekaterimi ljudmi bolje razumemo in z drugimi slabše; z nekaterimi postanemo najboljši prijatelji in zavezniki in … nekaterih preprosto ne prenašamo. In medtem, ko ne pričakujemo, da boste z neznosnimi spletli prijateljske vezi, skušajte nekako shajati z njimi. Prihajanje na delo bo tako manj stresno in delovno okolje prijaznejše.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj