Napovedan obisk ameriškega zunanjega ministra v Sloveniji nedvomno dokazuje, da projekt tehnologije 5g nima nobene povezave s tehnologijo in/ali razvojem, temveč gre za politični in interesni projekt s strateškimi botri.

V stranki Za zdravo družbo opozarjamo, da ima Gibanje za človeku prijazno tehnologijo zbranih že skoraj 22.000 podpisov peticije za moratorij na uvajanje tehnologije, zato odločno nasprotujemo podpisu kakršne koli izjave Republike Slovenije s kakršnim koli nosilcem interesov. Zavajanje, da gre za problem kitajskih interesov in posledično izpostavljanje tovrstne problematike, namesto dejanskega izvornega problema – vpliva elektromagnetnih sevanj na zdravje – je zgolj nov jasen primer političnega klientelizma.

Ne moremo se izogniti oceni, da bi bil podpis kakršne koli izjave Vlade Republike Slovenije glede tehnologije 5g podoben slovenski kapitulaciji enostranskim (političnim) interesom ZDA brez pravne osnove za napad na Irak, za katerega se je (tudi) kasneje izkazalo, da ni bil namenjen iraški jedrski oborožitvi. Morebitno sodelovanje aktualne politike v Slovenije pri novi mednarodni blamaži lahko pomeni zgolj nov madež suvereni Sloveniji v mednarodnih odnosih, kar zagotovo ni in ne more biti želja državljank in državljanov Slovenije.

mag. Gregor Kos, predsednik

PREBERITE TUDI: Omrežje 5G: smo pripravljeni tvegati svoje zdravje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj