Nekateri ljudje redko dobijo glavobole, in če že udari, bo bolečina prenehala po kratkem počitku in hidraciji. Toda za druge ljudi – zlasti tiste, ki se ukvarjajo s kroničnimi migrenami – je iskanje olajšanja veliko težje. Na srečo lahko to, kdaj in kaj jeste, močno vpliva na pogostost in resnost glavobolov. Večkrat posezite po sledečih živilih, da preprečite ponavljajočo bolečino.

1. Mastne ribe

Raziskave kažejo, da lahko magnezij, riboflavin (vitamin B2), vitamin B12 in koencim Q10 – štiri sestavine, ki jih običajno najdemo v ribah, kot sta tuna in losos – pomagajo preprečiti migrene. Sam losos ima 108 % našega priporočenega dnevnega vnosa B12 v porciji. Kot bonus so maščobne ribe polne protivnetnih omega-3 maščobnih kislin.

2. Orehi in avokado

Ne samo, da omega-3 maščobne kisline pomagajo pri boju proti vnetjem, študije so pokazale, da imajo ljudje, ki zaužijejo več EPA in DHA (dve glavni vrsti omega-3 maščobnih kislin), manj glavobolov. Orehi in avokado sta bogata tako z omega-3 maščobnimi kislinami kot z magnezijem.

3. Jajca

Vsebujejo veliko riboflavina, vendar to ni edini razlog, zakaj bi jih morda želeli jesti sredi migrene. Trdo kuhana ali umešana jajca zagotavljajo lahko prebavljive beljakovine, kar bo pomagalo ohranjati stabilno raven glukoze v krvi in ​​boljše delovanje celotnega telesa, vključno z možgani.

4. Ingver

Če vaše glavobole spremlja slabost, naj bo ingver vaš najboljši prijatelj. Ingver je res dobra, naravna hrana proti slabosti. Če imate težave z zadrževanjem trdnih snovi, je lahko še posebej koristno, če vodi dodate narezan ingver. Tako se lahko borite proti slabosti in hkrati ostanete hidrirani.

5. Dinje

Nekatere študije so pokazale, da lahko dinja pomaga stabilizirati raven inzulina pri bolnikih brez sladkorne bolezni, in ker je nizek krvni sladkor lahko sprožilec glavobola, bi uživanje dinje lahko preprečilo glavobole. Poleg tega sadje vsebuje veliko magnezija in kalija ter vode, ki podpirajo dobro hidracijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj