… zelišča pozitivno vplivajo na plodnost. Tu je seznam petih takih zelišč, ki so vam lahko v pomoč.

Šparglji

Šparglji veljajo za ženski reproduktivni tonik in kot že ime pove, tonik lahko poveča plodnost in vitalnost. Bogati so s fitoestrogeni, skupino naravnih spojin, ki ima podobno kemijsko strukturo kot estrogen, ki igra pomembno vlogo v reproduktivnem ciklu.
Pomaga tudi z zmanjšanjem stresa, ki lahko povzroči težave s plodnostjo. Uporablja se tudi za simptome menopavze in za povečanje laktacije.

Ashwagandha

Ashwagandha se tradicionalno uporablja za zdravljenje težav s plodnostjo pri moških. Menijo, da izboljšuje kakovost semena, erekcijo in število semenčic. Pomaga pri izboljšanju spolnega zdravja moških pri motnjah, kot sta psihogena impotenca in nepojasnjena neplodnost.

Krvomočnica

Medicina ji ne posveča pretirane pozornosti, a že v starih časih so vedeli, da je namenjena mamicam, oziroma tistim, ki si to želijo postati. Mnogi njene pozitivne učinke kar ne morejo prehvaliti, drugi so skeptični. Poskusiti sicer ni greh.

Rman

Rman naj bi okrepil maternico in jajčnike. Že Stari Grki so poznali zdravilne učinke te travniške rastline. Uporabljali so ga za celjenje ran, v boju proti parazitom, proti vnetjim, deloval pa je tudi antiseptično.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je skoraj čudežno zdravilo za vse vrste tegob. Poznan je po številnih koristih za zdravje, zadnje raziskave pa so celo pokazale, da je učinkovit tudi pri neplodnosti. Ženske, ki dnevno spijejo skodelico zelenega čaja, naj bi imele več možnosti za zanositev.

PREBERITE TUDI: Zakaj splošni mediji svarijo pred prehranskimi dopolnili, ki ščitijo in izboljšujejo zdravje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj