… ki lahko vodijo do olajšanja.

Tukaj je pet učinkovitih domačih zdravil za lajšanje kašlja:

  1. Med in limona: žlico medu in sok polovice limone zmešajte v skodelici tople vode. To mešanico popijte večkrat na dan, da pomirite vneto grlo in ublažite kašelj.
  2. Ingverjev čaj: Ingver ima naravne protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati kašelj in lajšajo draženje grla. Za pripravo ingverjevega čaja preprosto namočite narezan ingver v vroči vodi nekaj minut.
  3. Parna terapija: Vdihavanje pare lahko pomaga razgraditi sluz in razbremeniti zamašen prsni koš. Zavrite lonec vode, odstavite z ognja in vdihavajte paro skozi nos in usta 10-15 minut.
  4. Grgranje s slano vodo: žličko soli zmešajte s kozarcem tople vode in grgrajte večkrat na dan. To lahko pomaga pomiriti boleče grlo in ublažiti kašelj.
  5. Timijanov čaj: timijan ima protimikrobne lastnosti, ki lahko pomagajo pri lajšanju kašlja. Posušen timijan nekaj minut namočite v vroči vodi, da pripravite timijanov čaj, in ga pijte večkrat na dan za olajšanje.

Pomembno je vedeti, da so ta zdravila namenjena lajšanju blagega kašlja. Če vaš kašelj ne preneha ali ga spremljajo drugi simptomi, je najbolje, da se posvetujete z zdravnikom za pravilno diagnozo in zdravljenje.

PREBERITE TUDI: Vse koristi nesegrevanega medu (ki je edini pravi med, od katerega imate dejansko koristi)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj