… včasih naši spolni organi morda ne delujejo tako, kot bi želeli. To lahko pripelje do zadrege in sramu, zato se mnogi pari v spalnici soočajo s številnimi spolnimi težavami, a o njih redko govorijo.

Moška neplodnost

Primarni vzrok moške neplodnosti je premajhno število semenčic oziroma nizka gibljivost, zaradi česar imajo težave pri spočetju otroka. Gre za težavo, ki prizadene precejšen odstotek moške populacije, vendar tisti, ki trpijo za njo, o njej redko govorijo.

Prezgodnja ejakulacija

Prezgodnja ejakulacija je težava, ki muči mnoge moške. Zaradi tega se počutijo nerodno in celo prizadenejo njihov ego. Po ajurvedi se ta vrsta težave pojavlja pri moških, ki imajo v telesu visoko vročino (ushnata). Zato za ozdravitev te bolezni priporočamo nekaj sprememb v prehrani, ki vključujejo opustitev uživanja morske soli, čaja, kave in začinjene hrane, saj tovrstna živila povečajo vročino v telesu, kar je sam vzrok za težave.

Pomanjkanje libida

Pomanjkanje libida ali spolnega nagona je pogosta težava tako pri moških kot pri ženskah, njegovo ajurvedsko zdravilo pa je skoraj enako za oba spola. Ajurveda to težavo pripisuje dvema glavnima razlogoma. Stres, tesnoba in naporen življenjski slog ter fizična šibkost

Ženska neplodnost

Neplodnost pri ženskah je pogosta težava, vendar jo je mogoče zdraviti. Pogosto je posledica tesnobe, stresa in pričakovanja. O tem je potrebno spregovoriti, zato da se težave lahko rešijo.

Ženska spolna disfunkcija

Spolna disfunkcija pri ženskah je motnja, ki je lahko različnih oblik in ima veliko vzrokov. Lahko se pojavi pred, med ali celo po spolnem odnosu. Najpogostejše težave, povezane s spolno disfunkcijo, vključujejo:

  • motnjo orgazma ali nezmožnost doživetja orgazma,
  • bolečino med spolnim aktom,
  • nizek libido ali pomanjkanje spolne želje,
  • težave pri vzburjenju.

PREBERITE TUDI: 6 živil za večji libido

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj