… skorajda vse in nekatera živila so se dejansko izkazala, da lahko pomagajo prio tem. Seveda ne pozabimo, da je osnova za spolno moč in libido predvsem zdrav življenjski slog, ki vključuje redno gibanje in zdravo prehrano, a spodnja živila vam lahko pomagajo še dodatno dvigniti libido.

1. Rdeče vino

Rdeče vino se redno pojavlja na seznamih živil, ki izboljšajo spolno življenje. Kozarček vina na sprosti, naredi bolj sproščene, nasmejane in privlačne, poleg tega kakovostna rdeča vina vsebujejo močan antioksidant resveratrol, ki ohranja zdravje in zavira staranje.

2. Temna čokolada

Je klasični afrodiziak. Dvigne serotonin, kar deluje stimulativno na spolno poželenje.

3. Borovnice

Da so borovnice izjemne za dober spomin, smo že poročali, pomagajo pa tudi pri hujšanju. Za dober seks pa sta pomembna tako fit telo kot tudi zdravi možgani. Borovnice so bogat vit antioksidantov, ki dvignejo količino kisika v krvi, pospešijo cirkulacijo in pomagajo pri zbranosti in osredotočenosti.

4. Ostrige

Ostrige so eno najpogosteje omenjenih živil, ko gre za dvig libida. Strokovnjaki največ učinka pripisujejo delovanju placeba, sicer pa naj bi se priporočalo uživanje svežih (surovih) ostrig. Vsekakor pa so ostrige vit mineralov, predvsem zelo pomembnega cinka in vitamina B12. Cink uravnava delovanje testosterona in sodeluje pri nastajanju sperme.

5. Granatno jabolko

Je eden najmočnejših naravnih afrodiziakov, ki ga imenujejo tudi ‘naravna viagra‘. Njegovo delovanje so potrdile neodvisne raziskave. Uživate ga lahko kot sadež ali prehransko dopolnilo.

6. Čili paprike

Pekoč občutek, ki ga imamo ob uživanju čili paprik, je zaradi kapsaicina. Kapsaicin deluje termogeno, tako pospeši metabolizem in pospešuje hujšanje, da več energije in dvigne poželenje in strast.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj