… slog, katerega namen je imeti čim manj stvari; torej le tiste, ki so zares potrebne ali nas resnično osrečujejo. Minimalizem lahko sprejmemo kot način, s katerim lahko pokažemo, da nam je mar za naš planet, saj nakup stvari in bolj kakovostnih stvari vodi do zmanjšanja količine odpadkov, ki jih ustvarjamo, ter skrb za svoje zdravje in okolje.

1. Plastične posodice za shranjevanje živil

Steklo je vsekakor najprimernejši material za shranjevanje živil. Ta material je veliko varnejši in okolju prijaznejši od plastike. Steklene posode so bolj trpežne in so v nasprotju s plastičnimi primerne tako za nizke kot za visoke temperature. Poleg tega lahko v kozarec shranite katero koli hrano: kuhano, surovo, sladko in kislo. Te posode lahko operete v pomivalnem stroju in uporabite v pečicah. Plastične pa se zelo hitro oprimejo vonja po hrani in zato kmalu postanejo neuporabne.

2. Kozmetični izdelki

Še vedno lahko uporabljate kakovostne kozmetične izdelke, vendar je bolje, da se omejite na absolutni minimum. Različni losjoni, kreme in drugi izdelki so v trgovinah videti odlično, toda ali jih res uporabljate? Če jih, jih lahko kupite tudi v prijaznejši embalaži kot je plastična.

3. Povoščene krpice namesto plastične folije

Povoščene krpice so trajnostna alternativa plastični foliji, ki jih lahko vedno znova uporabite. Dobra novica je tudi ta, da dolgoročno prihranite denar.

4. Britvice za enkratno uporabo

Klasična britvica je seveda veliko dražja od plastične alternative, vendar je tudi bolj trpežna in rezila morate le zamenjati. Te britvice so običajno narejene iz nerjavečega jekla, jih je enostavno sprati, rezila pa so precej cenejša od zamenljivih kaset znanih blagovnih znamk.

5. Kuhinjska posoda

Bistvo minimalizma je imeti samo potrebno število stvari. To pomeni, da ne potrebujete kompleta 20 krožnikov “v primeru, da imate goste” ali kakšne ljubke skodelice. Ne kupujte stvari, ki jih v resnici ne potrebujete. Preprosto kupite krožnike, ki jih uporabljate vsak dan. Za večino situacij bo to dovolj.

PREBERITE TUDI: Okolju prijazna moda

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj