… odrastemo. Čas je, da se zavedate svoje vrednosti, prenehate skrbeti samo za druge in tudi sebi ter svojemu zdravju posvetite nekaj časa. Torej, katere so tiste pomembne stvari, ki jih morate prenehati početi po 30. letu starosti?

PREBERITE TUDI: Učenje novih jezikov spreminja razvoj možganov

1. Kajenje

Če ste še vedno kadilka, potem je morda čas, da prenehate s to nezdravo razvado. Pljuča bodo imela še dovolj časa, da se regenerirajo. Na stara leta pa se boste izognila hujšim zdravstvenim težavam.

2. Objave na družbenih omrežjih

Prenehajte z neumnimi objavami na družbenih omrežjih. Objavite raje kaj pametnega, poučnega … ali pa sploh ne objavljajte. Prav tako po 30. letu objave in fotografije iz zabav, kjer nazdravljate s prijatelji, niso več primerne.

3. Neurejenost

Morda ste v študentskih letih kakšen dan preživele z mastnimi lasmi, ali z okrušenim lakom na nohtih, vendar je sedaj čas, da redno skrbite zase. Mastni lasje in slaba manikira so znak neurejenosti, tega pa nihče ne želi videti pri zreli ženski.

4. Gledanje tv serij in poležavanje

Res je, da se včasih prileže uro ali dve preživeti za televizijo in ležati na kavču, ampak obstaja toliko boljših načinov za preživljanje prostega časa. Odpravite se na sprehod, v gledališče, muzej ali preberite kakšno dobro knjigo.

5. Telesna neaktivnost

Če boste neaktivna in cele dneve sedela v pisarni, kasneje pa še doma, se bodo kilogrami začeli kopičiti. Ravno ti kilogrami pa vam bodo čez čas začeli povzročati zdravstvene težave. Ker se imate rada, boste poskrbela za telesno aktivnost vsaj trikrat na teden po eno uro.

PREBERITE TUDI: Razvajanje doma ~ kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj