Ob tem se verjetno vprašate, kakšna je razlika med bambusovim in navadnim papirjem, kako je narejen in ali je neprijeten za uporabo. Razkrivamo vam 5 stvari, ki jih morate vedeti in ki bodo spremenile vaš pogled na izbiro toaletnega papirja.

1. Bambus je trajnostno gojen

Bambus lahko zraste tudi do 0,9 metra na dan, pravi Ryan Fritsch, soustanovitelj Cloud Paper. Zrelost pridelka doseže v treh letih, drevesa pa lahko rastejo 50 let ali več. Medtem ko raste, bambus ustvari vsaj 30 odstotkov manj emisij toplogrednih plinov v primerjavi z navadnimi drevesi. Ne potrebuje nege, namakanja ali gnojenja in ga je treba pobrati le enkrat na leto.

2. Obdelava bambusa ne zahteva kemikalij

Mediji so poročali o kemično intenzivnih procesih pretvorbe bambusa, ki se uporablja za tekstil in netkane materiale (uporablja se v vlažnih robčkih ali plenicah itd.) Ti izdelki potrebujejo vlakna, ki se lahko vrtijo (česar toaletni papir ne potrebuje), postopek pa je zelo drugačen, saj se močno zanaša na kemično razgradnjo vlaken. To ustvarja vrsto izzivov v zvezi z uporabo in odstranjevanjem kemikalij. Pri bambusovem toaletnem papirju tega ni.

3. Bambusov toaletni papir je varen za vse kanalizacijske sisteme

Pravzaprav je morda celo varnejši od toaletnega papirja na osnovi dreves. Ne samo, da se razgradi, ampak je tudi biološko razgradljiv in kot smo omenili, nima enakih močnih kemikalij, kot jih uporabljajo drugi toaletni papirji.

4. Večina bambusa se goji v Aziji

To vključuje bambus za toaletni papir. Kmetje posadijo bambus na robovih svojih majhnih kmetij, tako da za gojenje teh rastlin ni treba očistiti velikih površin. To pomeni, da je manjši vpliv na lokalne gozdove in divje živali, ki živijo v njih.

5. Ni grob

Bambusov toaletni papir je mehak, močan in brez vlaken, tako da vam ni treba žrtvovati kakovosti zaradi trajnosti.

PREBERITE TUDI: Svetovni dan zemlje: neprimerni odpadki v straniščnih školjkah povzročajo ogromno škodo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj