Kljub temu da ste verjetno s svojimi sorojenci preživeli veliko časa v otroštvu in najstniških letih, verjetno še obstaja ogromno stvari, ki jih o njih ne veste. Z odraščanjem se tudi odnosi med družino krhajo, ampak tega ne smete dopustiti. Ocenite, kaj je v življenju resnično pomembno in premislite, s katerimi prijaznimi besedami boste naslednjič pozdravili svojega brata ali sestro. Okrepite vaš odnos in postanite zopet prijatelji. Družina je tista, ki vam bo v najtežjih trenutkih v življenju vedno stala ob strani, je steber na katerega se lahko vedno naslonite, a ne jemljite je za samoumevno.

1. “To mi je res všeč pri tebi”

Vaš brat oz. sestra verjetno ve, da vam je mar za njih in da jih imate radi, ampak kdaj ste jim nazadnje to dejansko povedali? Verjetno vas bodo čudno pogledali, če jim izkažete ljubezen, ampak to lahko storite tudi popolnoma diskretno – s tem, da jim poveste, kaj vam je všeč na njih.

2. “Res rad/a to počnem s tabo”

Povejte jim, kaj radi počnete z njimi, pa čeprav je to samo klepet ob kavi in se dogovorite za naslednje srečanje. To bo po mnenju strokovnjakov okrepilo vaš odnos.

3. “Oprostim ti”

Vsi gojimo določene zamere do svojih sorojencev, nekateri celo iz otroštva. Čas je, da pustite preteklost za seboj in se osredotočite na prihodnost.

4. “Lahko mi zaupaš”

Tudi če mislimo, da vemo vse o svojih sorojencih, verjetno obstajajo stvari, ki vam jih niso povedali, bodisi o njihovem življenju, njihovih izkušnjah v odraščanju, ali zgolj o njihovem pogledu na svet. Dajte jim občutek, da lahko z vami delijo karkoli, tudi potencialno škodljive skrivnosti in se držite tega, da bo vse ostalo med vama.

5. “Kako lahko pomagam”

Čeprav se morda zdi, da vaš brat ali sestra ne potrebuje vaše pomoči, jo včasih prekleto potrebuje, le sram jo/ga je prositi zanjo. Ponudite se sami.

PREBERITE TUDI: Vloga družine za posameznika

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj