… pa nikoli ne spoštujejo, kaj šele, da bi se zanj trudili. Tukaj je 5 slabih navad šefov, ki uničijo njihov ugled in jih zaposleni sovražijo in z odporom delajo zanje.

Slaba komunikacija

Nekateri šefi imajo navado, da se s svojimi zaposlenimi ne pogovarjajo po telefonu in se pogovarjajo le na sporočilih ali preko e-pošte. To se včasih slabo odrazi na njihove zaposlene, saj kaže bodisi njegovo/njeno nezanimanje ali pa stopnjuje nesporazume ali vrzeli v komunikaciji.

Pozabi ime zaposlenega

Enkrat ali dvakrat je človeška napaka pozabiti ime, če pa se to dogaja nenehno, s tem pokažete zaposlenemu, da ni oseba z identiteto. Odraža pomanjkanje skrbi in sčasoma vodi do tega, da se vaš zaposleni počuti nepomembnega.

Jemlje si zasluge za ideje, ki niso njegove

To je najslabša vrsta šefa! Zaposleni se počutijo izdane in to ni nič drugega kot primer pomanjkanja vodstvenih veščin. Kaže, kako šef nima etike.

Z zaposlenimi se ne srečuje

Razen če gre za nujne zdravstvene razmere, ki so omejile srečanje s sodelavci, enkrat na mesec ali dva ali celo v šestih mesecih, je pomembno, da se šef fizično sreča z zaposlenimi. V primeru, da to ni mogoče, se zaposlene občasno okrepi z zabavnim srečanjem. O nobenem delu se ne bi smelo pogovarjati, samo zabava. Če šef tega ne počne, kaže, kako nezainteresiran je za dobro celotne ekipe.

Ne vidi dosežkov zaposlenega

Danes, ko so ljudje preobremenjeni, in če šefi ne vidijo, kako zaposleni deluje in dosega cilje, je to odraz nepremišljenosti. Zelo pomembno je, da opazite vse zaposlene, ki delajo pod vami. Ne jemljite jih samo za samoumevne, ker je dobrega zaposlenega težko dobiti in zlahka izgubiti, če jim ne posvečate ustrezne pozornosti.

PREBERITE TUDI: 5 znakov, da vam služba uničuje odnos

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj