… se nič ne more primerjati s popolno mešanico eteričnih olj. Izberite svoje najljubše s tega seznama najbolj romantičnih eteričnih olj, ki smo ga izbrskali za vas.

1. Koriander

Koriandrovo olje je sladka, začinjena, lesna in rahlo sadna srednja nota. Koriander je priljubljena kulinarična začimba, ki se že dolgo uporablja v industriji dišav zaradi svojih stimulativnih lastnosti. Olje izboljša tudi prebavo in razstruplja telo. Olje koriandra se dobro meša z eteričnimi olji črnega popra, cimeta, žajblja, ingverja, jasmina, nerolija, muškatnega oreščka, sandalovine in ylang ylanga.

2. Ingver

Ingverjevo olje mešanici ponuja toplo, svežo, rahlo sladko in lesno aromo. To olje se lahko uporablja kot srednja ali zgornja nota. Tradicionalno znano po svoji moči, da pomaga pri prebavi in ​​lajša razburjen želodec, je ingverjevo olje tudi zelo stimulativno in se pogosto dodaja dišavam zaradi globokih zemeljskih tonov. Ingverjevo olje se dobro meša z eteričnimi olji cedre, koriandra, jasmina, nerolija, vrtnice, sandalovine in ylang ylanga.

3. Jasmin

Bogato, cvetlično olje jasmina je eno izmed najbolj priljubljenih cvetličnih olj. Jasmin se tradicionalno uporablja za dodajanje svoje čutne cvetlične dišave parfumom. Lahko se uporablja tudi za pomiritev živcev in sprostitev telesa. Jasminovo olje se dobro meša z eteričnimi olji žajblja, koriandra, ingverja, nerolija, vrtnice, sandalovine in ylang ylanga.

4. Neroli

Nerolijevo olje lahko uporabite kot srednjo ali zgornjo noto, odvisno od mešanice. Neroli se tradicionalno uporablja za pomiritev uma in lajšanje napetosti. Znan je tudi po svoji sposobnosti, da zdravi kožo in spodbuja bolj mladosten videz. Nerolijevo olje se lepo meša z eteričnimi olji žajblja, koriandra, ingverja, jasmina, vrtnice, sandalovine, ylang ylanga.

5. Vanilija

Ta osnovna nota je čudovito bogata, kremasta in sladka s samo kančkom cvetlične arome. Vanilija se tradicionalno uporablja v dišavah in prikliče čutno vzdušje. Olje se dobro meša z eteričnimi olji jasmina, vrtnice in ylang ylanga.

PREBERITE TUDI: Eterična olja in dišave v kozmetiki

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj