LCHF (manj ogljikovih hidratov, več maščob) dieta, ki velja za najbolj učinkovito dieto pri izgubljanju odvečnih kilogramov, nekaterim ne prinese rezultatov. Vendar se problem ne nahaja v sami dieti, ampak pri napakah, ki jih počnejo ljudje. Največkrat je ta napaka napačno razumevanje diete in živil, ki jih morate uživati.

PREBERITE TUDI: Zdrav napitek, ki zmanjšuje apetit in pospešuje hujšanje

Predstavljamo vam top 5 razlogov, zakaj še niste shujšali na LCHF dieti:

  • Doslednost pri obrokih. Če ste se odločili za LCHF dieto, potem se je držite. Tudi tista čokoladica, ki jo pojeste med obroki šteje in prispeva k temu, da ne shujšate.
  • Preveč sadja. Sadje vsebuje fruktozo, ki prispeva k temu, da se vaši kilogrami še niso pričeli topiti.
  • Vse potrebuje svoj čas, tudi hujšanje. Če mislite, da boste po čudežu opazno shujšali že po nekaj dnevih na dieti, se močno motite. Bodite potrpežljivi in vztrajni, rezultati bodo kmalu in ponosni boste.
  • Premalo zdravih maščob. Morda zaužijete premalo zdravih maščob. Ja, prav ste prebrali, naše telo potrebuje zdrave maščobe.
  • Oreščki. Nikar ne kupujte oreščkov pakiranih v ‘Študentsko hrano’, kjer se poleg oreščkov nahajajo tudi suhe banane, ananas, rozine in ostalo suho sadje, ki je pripravljeno z obilico sladkorja.

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali ‘intermittent fasting’ – najboljša odločitev za zdravje, vitalnost in hujšanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj