A kaj, ko vas že ob misli spreleti srh, saj si predstavljate pusto, enobarvno stanovanje brez barv in duše. Motite se!

S tem, ko se boste znebili navlake, nepotrebnih (in, roko na srce, pogosto neestetskih in neusklajenih okraskov), boste naredili več prostora za pomembnejše stvari v svojem življenju, med drugim ljudi in dejavnosti, ki jih imate radi. In kaj boste z man j stvarmi in več življenja? Imamo nekaj idej za vas.

1. Manj časa boste zapravili za pospravljanje in iskanje stvari

Če imate manj stvari, to pomeni manj pospravljanja, manj izgubljanja in iskanja, manj popravil in še kaj. Na koncu se boste vprašali, zakaj, vraga, ste sploh imeli toliko nepotrebne navlake? Ali se sploh zavedate, koliko časa za čvekanje, reševanje izzivov, iskanje sorodnih duš, Netflix ipd. boste tako dobili? Jp.

2. Prihranili boste denar

Res je, naložba v kakovostno posodo, pribor, pohištvo in posteljnino nanese precej. A tu se ustavi – ne bo vam treba neprestano dodajati stvari, da bo vse skupaj videti usklajeno in urejeno. Tako vam bo ostalo več denarja za izlete, potovanja, oblačila, čevlje, kozmetiko … le kaj lepšega bi si še lahko želele?

3. Bolj sproščeni boste

Ja, čisto zares. Ni treba biti psiholog, da ugotovimo, da je navlaka obremenjujoča za naše počutje in učinkovitost. Tega ne potrebujemo, saj je življenje dandanes že tako preveč stresno in polno takšnih in drugačnih obveznosti in skrbi.

4. Počutili se boste bolj odrasle, odločne in urejene

Odraslost ima svoje prednosti in slabosti. Ja, res je, treba je skrbeti sam zase, plačevati račune, hoditi v službo in še kaj. A hkrati si sami postavljate pravila, organizirate prosti čas kakor vam paše in uredite svoj dom tako, da se boste vi dobro počutili.

5. Živeli boste tako, da boste cenili življenje namesto zbirali stvari

Vse bo videti veliko bolj enostavno, čeprav zdajle to morda težko verjamete. Ker boste manj obremenjeni z vso navlako in neurejenostjo svojega stanovanja, ki ima na vas velik vpliv na nezavedni ravni.

PREBERITE TUDI: Minimalizem: 8 nasvetov, kako zmanjšati količino oblačil (iz izgledati bolje)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj