Ker se bliža vrhunec dopustovanj, je pravi čas, da povzamete najbolj uporabne trike, ki jih lahko preprosto uporabite kamor koli greste. Tudi če ste rezervirali hotel s 5 zvezdicami, obstajajo načini, kako narediti svoje bivanje še bolj čudovito.

1. Za pakiranje umazanih čevljev uporabite kape za tuširanje

Namesto da izgubljate svoj dragoceni čas za čiščenje čevljev, preden pospravite stvari, vzemite nekaj dodatnih kap za tuširanje . To je še posebej uporabno, če vam zmanjka dovolj velikih plastičnih vrečk. Elastični trak na kapah za tuširanje je kot nalašč za zavijanje umazanih čevljev, tako da umazanije ne prenašate na oblačila v kovčku.

2. Zvijte oblačila, namesto da jih zložite

Obstajajo različni načini pakiranja oblačil v kovček za optimizacijo prostora in marsikdo prisega na metodo zvijanja. Ta tehnika pakiranja, v bistvu vključuje zlaganje oblačil in nato tesno zvijanje. Ta metoda je odlična za hlače, priložnostne obleke, majice, pižame in kopalke.

3. Takoj, ko prispete, preverite izhod v sili

Ko prispete v hotel in pustite svoje stvari v sobi, se sprehodite po hotelskih hodnikih, da dobite občutek prostora in okolice. V nujnih primerih ne boste imeli časa za to, zato se prepričajte, da veste, kje so evakuacijske poti in kako varno priti do izhoda.

4. Svoj kovček najprej položite v kad

Namesto da odprete svoj kovček takoj, ko prispete v hotel, svojo prtljago najprej odložite v kopalnico ali v kad. Medtem lahko preverite svojo sobo, če so kakšne žuželke. Potencialne žuželke se ne bodo približale vaši prtljagi, saj je kopalnica najvarnejši kraj, kjer se lahko skrijete pred temi nadležnimi bitji.

5. Kamor koli greste s seboj prinesite lepilni trak in obliže

Poleg očitnih razlogov lahko v različnih nenačrtovanih scenarijih pridejo prav lepilni trak ali obliži. Z njimi lahko zaščitite svojo hotelsko sobo za dojenčke, če se znajdete v takšni, ki ni otrokom prijazna. Preprosto pokritje električnih vtičnic z nekaj trakovi lahko prepreči nesreče.

PREBERITE TUDI: Obstaja znanstven razlog, zakaj imamo potrebo po potovanju

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj