Če pogosto sanjarite o tem, da bi prepotovali svet, ste težko na eem mestu, in vas srbijo podplati, takoj, ko ste predolgo doma, imate izjemno močno željo po potovanju. V angleščini za to obstaja izraz ‘Wanderlust’. Potovati pa ne zmoremo vedno; nimamo toliko denarja in časa. Zakaj tako radi potujemo?

PREBERITE TUDI: 4 nasveti, kako spakirati kozmetiko za potovanja

Odgovor lahko najdemo v znanstveni razlagi; v evoluciji. Naši predniki so namreč pogosto ‘potovali’ – se selili iz območja na območje – zaradi prehrane ali podnebja. Pogosti premiki in nikoli obstanek na enem mestu so nam ostali nekje v genih, le da smo danes vezani na naše domove, položnice, račune in službo. Občutek, da morate potovati, torej ni povezan le z navdušenjem, ki ga občutimo, ko stopimo na letalo, temveč s tem, da vidimo nove kraje, kulture in stvari.

Eden izmed razlogov, da tako radi potujemo, je naša radovednost. Človeški možgani so ustvarjeni za sprejemanje novosti in v tem celo uživajo, saj vedno iščemo nove in zanimive stvari. Radovednost je tista, ki nas vodi.

Tudi strah pred dolgčasom naj bi bil tisti, ki nas vodi po svetu. Če imate močno željo po potovanju, torej sedaj veste, iz kje izhaja, Če le lahko, odkrivajte svet, potujte, raziskujte, saj se živi le enkrat.

PREBERITE TUDI: 20 najlepših plaž

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj