Vendar pa obstajajo živila, ki ne gredo najbolje skupaj, čeprav jih pogosto skupaj jemo. Pomembno je vedeti, da obstajajo kombinacije živil, ki lahko škodijo našemu zdravju, ne glede na to, kako zdrave naj bi bile.

1. Slanina in jajca

Večina ljudi za zajtrk rada jé slanino in jajca, vendar se ne zavedajo tveganja za zdravje. Lahko ju jeste ločeno, a če ju zmešate skupaj, lahko to povzroči prebavne težave. Ko zaužijete 2 živili z visoko vsebnostjo beljakovin naenkrat, lahko traja nekaj časa, da telo vse prebavi, še posebej, ker je beljakovine najtežje razgraditi. Ne samo to, v obeh živilih je veliko nasičenih maščob, slanina pa vsebuje veliko natrija, še posebej, če jo uživamo v velikih porcijah.

2. Jogurt in sadje

Sadje je najbolj zdravo, če ga uživamo samostojno. Če ga zmešate z drugimi živili, kot je jogurt, lahko povzroči kisel in neprebavljiv občutek v želodcu. Če želite svojemu jogurtu dodati sladkost, poskusite dodati cimet, saj ima številne zdravstvene koristi.

3. Mleko in pomarančni sok

Pitje mleka in pomarančnega soka za zajtrk lahko povzroči razdražen želodec, ker imajo pomaranče kisline, ki lahko koagulirajo mleko, zaradi česar je videti kot sirasta snov. To nelagodje lahko traja od 2 do 6 ur, odvisno od vaše ravni kisline. Prav tako lahko povzroči napihnjenost, ker traja dlje, da se mleko prebavi.

4. Burger s krompirčkom

Običajna kombinacija, burger s krompirčkom, ne velja za idealen, niti zdrav obrok. Nutricionisti pravijo, da je veliko bolj “zdravo” naročiti 2 burgerja namesto enega s krompirčkom. Zaradi tega se boste dlje časa počutili siti, ker boste zaužili več beljakovin. Ampak takšen obrok je zelo daleč od zdravega in dobrega za vaše telo.

5. Voda in hrana

Čeprav se morda zdi normalno, da imate poleg hrane kozarec vode, je lahko veliko zdravstvenih tveganj, če jo pijete med jedjo. Prvič, lahko zmanjša proizvodnjo sline, ki je prvi korak pri razgrandji hrane; in drugič, lahko zmanjša proizvodnjo želodčne kisline, ki je glavni dejavnik pri prebavi. Tako lahko povzroči rejenje, povzroči kislost in poveča inzulin v telesu.

PREBERITE TUDI: Hrana malo drugače: za lepši konec tedna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj