Ne glede na to, ali se zvok v vaših ušesih pojavlja kot zvonjenje, žvižganje ali nekakšno ‘klikanje’; ne glede na to, ali je glasno ali tiho; občasno ali neprestano; rahlo moteče ali neznosno – obstaja nekaj naravnih sredstev, ki so mnogim že pomagala močno omiliti ali celo odpraviti to nadlogo!

Ginko

Ginko se je že v več študijah pokazal kot izjemno učinkovito naravno zdravilo za zaviranje staranja, med drugim pešanje spomina, slabe cirkulacije krvi in tinitusa. Ginko namreč izboljšuje prekrvavitev in tako izboljša tinitus. Seveda ni nujno, da bo pomagal vsem, ki imajo težave s tinitusom, saj so vzroki lahko različni, a strokonjaki priporočajo, naj bo prvo sredstvo, ki ga preizkusite.

Sezamova semena

Nekateri kitajski zdravilci priporočajo sezamova semena za blaženje tinitusa. Dodate jih lahko katerikoli hrani; smoothijem, solatam, jih posipate po kruhu z namazom ali dodate v juho.

B vitamini

Tinitus je pogosto povezan s pomanjkanjem vitaminov skupine B in mnogi najdejo odrešitev, ko začnejo uživati B kompleks. V tem primeru tuji strokovnjaki seveda priporočajo precej višje količine od priporočenih, še zlasti vitaminov tiamin, niacin in B12. imajo namreč pozitiven vpliv na živčni sistem, še zlasti živce v notranjosti ušesa.

Cink

Tinitus je povezan tudi s pomanjkanjem cinka, zato so tovrstna dopolnila lahko zelo v pomoč.

Magnezij

Magnezij lahko olajša simptome tinitusa, nekateri strokovnjaki priporočajo 400 mg na dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj