… najboljših gospodinjskih odkritij. Vso umazano posodo in pribor le zložimo notri in delo opravi namesto nas! A včasih se zgodi, da posoda le ni tako čista kot bi morala biti in večina krivi 'slab' pomivalni stroj. Pa vendar je redkokdaj problem v tem, temveč v napakah, ki jih delamo, ko dajemo posodo v stroj. Preberite si najpogostejše, pa tudi kaj je 'popolnoma nepotrebno početje.

Napaka št. 1: vso posodo sperete pod vodo, preden jo daste v stroj

Nobene potrebe ni potem. Če ste opravili že toliko, lahko še do konca pomijete na roke, mar ne? A potem ne bi potrebovali pomivalnega stroja. V bodoče le postrgajte dol ostanke hrane in prihranite dragoceno vodo za pomivalni stroj.

Napaka št. 2: vsa posoda je obrnjena v eno smer

Naložite jo tako, da bodo umazani deli obrnjeni proti brizgalnikom vode.

Napaka št. 3: Največje kose naložite na sredino

Velike kose kot so posoda za solato, deska za sekljanje ipd. naložite na zunanjo stran pomivalnega stroja, da ne blokirajo brizg in poberejo vse vode. Ali pa jih pomijte na roke.

Napaka št. 4: Ves pribor natlačite v posodico za pribor

Če hočete, da je pribor dobro pomit, ne sme biti preveč natlačen, sicer bodo koščki umazanije ostali med priborom. Če je posodica premajhna, ga naložite še po stroju, seveda tako, da ne bo padel z mreže.

Napaka št. 5: Pozabite na sredstvo za izpiranje

Če posoda in pribor ni videti tako čista in sijoča kot bo pričakovali in želeli, ste verjetno pozabili dotočiti sredstvo za izpiranje. To namreč prepreči, da bi se vodni kamen nabral na posodi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj