Trgovine nas znajo premamiti s prijetno glasbo in urejenostjo ter pravo postavitvijo. Poleg tega ima veliko trgovin svoj cvetlični oddelek blizu vhoda, tako da se bodo ljudje takoj počutili dobro in postali boljšega razpoloženja. Ne le to, tudi prehodi postajajo večji, da bi spodbudili ljudi, da potiskajo velike nakupovalne vozičke, zaradi katerih kupijo več izdelkov, kot jih potrebujejo.

Za vas imamo nekaj nakupovalnih trikov, s katerimi boste prihranili denar in vas trgovci ne bodo prepričali, da kupite stvari, ki jih sploh ne potrebujete.

1. Pred nakupovanjem spijte kozarec ali dva vode

Študija na Univerzi v Twenteju na Nizozemskem je pokazala, da je pitje vode pred nakupovanjem lahko dobro za vašo denarnico. Ugotovili so, da poln mehur in poskus nadzora nad njim pomaga ljudem nadzorovati željo po nakupovanju nepotrebnih stvari. Morda se jim mudi oditi in priti do najbližjega stranišča, zato kupujejo le stvari, ki jih resnično potrebujejo.

2. Ne bodite preveč prijazni s prodajalci

Ne razumite nas narobe. Do prodajalcev morate biti vedno prijazni, vendar v ravno pravšnji meri. Med nakupovanjem oblačil vas pogosto pozdravi prodajalka, ki vam bo poskušala pomagati pri vsem, kar iščete. V svojih prizadevanjih, da bi bila dobra pri svojem delu, vam lahko ponudi dodatne izbire. V tem primeru boste morda namesto, da bi kupili tisto stvar, ki ste jo najprej želeli, na koncu našli druge stvari, ki so vam všeč. Pa ne le to, morda boste kaj kupili tudi iz obveznosti do osebe, ki vam je toliko pomagala in vam pokazala toliko stvari.

3. Ne uporabljajte velikega nakupovalnega vozička

Predstavljajte si, da ste v veliki trgovini, kjer imajo na sto tisoče možnosti izbire. Velik nakupovalni voziček se zdi edina logična izbira. Vendar je to razlog, zakaj boste morda na koncu porabili več, kot ste sprva načrtovali, in kupili stvari, ki jih v resnici ne potrebujete. Namesto vozička torej vzemite manjšo košaro ali z rokami prenesite tistih nekaj stvari, ki jih dejansko potrebujete.

4. Pomaga lahko nošenje visokih pet

Tiste, ki rade nosite visoke pete, jih boste morda morale začeti nositi med nakupovanjem. Študija na Univerzi Brighama Younga je pokazala, da se ljudje, ki nosijo pete, bolj kot karkoli drugega osredotočajo na ohranjanje ravnotežja , kar pomeni, da bodo najverjetneje kupili le izdelke, ki jih res potrebujejo.

5. Med nakupovanjem si privoščite osvežilni bonbon

Trgovine pogosto uporabljajo moč vonja, da pritegnejo kupce in jih prisilijo, da zapravijo več, kot so nameravale. Na primer, bencinske črpalke, ki so povečale vonj po kavi, opazijo povečanje prodaje kave. Da ne bi postali žrtev tega trika, žvečite žvečilni gumi z meto ali metin bonbon, tik preden greste po nakupih. Vonj po meti bi morda lahko blokiral vonj trgovine in tako ohranil vašo porabo pod nadzorom.

PREBERITE TUDI: Tole človeka osreči še bolj kot nakupovanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj