Leto se bliža koncu. Koliko knjig pa ste dejansko prebrali?

Že v šolah nas učijo, da je branje knjig pomembno za naš besedni zaklad, za boljše razmišljanje in domišljijo, ampak skoraj nikoli si ne vzamemo časa za to pomembno opravilo. Pripravili smo vam nekaj predlogov, s katerimi boste dosegli vaš cilj, ali pa ga morda celo prekoračili. 50 knjig na leto sploh ni tako veliko.

PREBERITE TUDI: Kako doseči, da bo vikend trajal dlje?

Branje knjig umestite na svoj koledar

Kako se boste lahko posvečali neki stvari, če je ne umestite na svoj dnevni ‘TO DO’ seznam? Naj svoje mesto na njej najdejo tudi knjige.

Uporabite načelo aktivacijske energije

Načelo aktivacijske energije pravi, da več, kot je potrebno energije, da neko stvar naredite, manj verjetno je, da boste to storili in obratno. To načelo uporabite tako, da knjige postavite na mesta, ki bodo zlahka dostopna in jih boste vedno imeli na očeh. Tako boste z manj truda dostopali do knjig in še večkrat vas bodo opomnile nase.

Zvečer postavite knjigo na mizo, tako bo večja verjetnost, da jo boste zjutraj prebrali. Če želite brati, preden greste spat, knjigo postavite na nočno omarico.

Vedno imejte knjigo pri sebi

Nikoli ne veste, kdaj boste imeli čas in boste lahko prebrali nekaj strani.

Na dan preberite 50 strani

Postavite si cilj. Če ga boste vsak dan premagali, je to 350 strani na teden, kar je ekvivalentno obširni knjigi.

Poslušajte avdio knjige

Če vseeno ne najdete časa za branje knjig, pa jih poslušajte. Večina knjig obstaja tudi v avdio različicah. Poslušate jih lahko med jutranjim tekom, med vožnjo v službo, med pospravljanjem itd.

PREBERITE TUDI: Kako preživeti krajše in temnejše dni (6 nasvetov)?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj