Svetlo rumeno, sladko, sočno sadje, ki ima okus po soncu. Se pravi, če izberete zrelega. Nezreli ananas je lahko olesenel in kiselkast. Prezrel ananas lahko izgubi svojo teksturo in ima nekoliko slabši okus. Kako torej ugotoviti, ali je ananas pripravljen za uživanje? Poskusite katerega koli ali vse od teh petih testov, da ugotovite, ali je vaš ananas zrel.

Barvni test

Poiščite zunanjo stran ananasa, imenovano lupina, svetlo ali srednje rumene barve. Nekaj ​​zelene je v redu, vendar se izogibajte ananasu, ki je v celoti temno zelen (premalo zrel) ali temno rumen ali oranžen (prezrel). Če niste prepričani, preverite dno ananasa: njegova barva vam bo dala najboljši občutek.

Test teže

Verjetno ste že slišali, da bi moralo biti zrelo sadje težko. To vsekakor velja za ananas. Relativno težak ananas pomeni tudi, da je zrel, sočen ananas pa bo veliko slajši.

Test vonja

Poberite ananas in povonjajte po dnu. Ko dozori, mora dišati po sadju in sladko. Če nima vonja, je lahko premalo zrel. Če rahlo diši po kislem, je morda vaš ananas prezrel, saj naravni sladkorji začnejo fermentirati.

Test stiskanja

Ananas stisnite. Mora biti čvrst. Pravzaprav je lažje začutiti, česa ne želite: trden kot kamen je verjetno premalo zrel.

Test vrha

Za preverjanje zrelosti lahko uporabite tudi bodičasto zelen vrh ananasa, imenovan listje. Nežno potegnite enega od listov. Če je ohlapno ali se odstrani, je vaš ananas zrel. Čeprav bi morali listi večinoma izgledati zeleno in zdravo, nekaj suhih listov ne bo spremenilo njegovega okusa.

PREBERITE TUDI: Ste že poskusili ta starodavni sadež – jagode, ki imajo okus po ananasu?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj