… kako je peklensko vroče, govorimo namreč o poletnih temperaturah, ki so včasih precej neznosne. Še posebej za ljudi, ki v stanovanju nimajo klimatske naprave, da bi se ohladili. A ne obupajte, stanovanje se da ohladiti tudi brez njih.

1. Zavese

Nikar ne pozabite zjutraj, ko so prvi sončni žarki pokukajo v dom, zagrniti zaves in spustiti žaluzij / rolet. Stanovanje se segreva tudi čez okna. Ne pozabite pa jih zvečer odgrniti in dobro prezračiti stanovanja.

2. Ventilator in led

V večji skledi zamrznite vodo in jo postavite pred ventilator, pihljalo bo, kot če bi imeli klimo. Pazite, da ne piha neposredno po vašem telesu.

3. Ne kuhajte

Prostor najbolj segrejete s kuhinjo in uporabo pečice, zato so v vročih poletnih dneh najbolj zaželene solate, ki jih pripravite brez večjega napora.

4. Pitje dovolj tekočine

V vročih dneh ne smete pozabiti spiti dovolj tekočine, predlagamo, da posežete po vodi, ki vas bo hkrati tudi prijetno ohladila.

5. Bombažna posteljnina

Bombaž je zelo zračen, zato je najbolj primeren material za posteljnino v poletnih dneh. Prav tako pa dlje ostane hladen na dotik.

PREBERITE TUDI: 7 razlogov, zakaj je potrebno piti dovolj vode

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj