Stvari, kot sta aluminijasta folija in folija z mehurčki, se uporabljata za različne namene. Vaš pogled nanju se bo spremenil, ko boste prebrali o tem, kako lahko toplotno zaščitita vašo hišo. In to nista edini metodi, ki lahko ujameta toploto, obstaja tudi nekaj drugih metod, za katere vam ni treba porabiti cele plače.

1. Tla pokrijte s preprogami

Preproge so tako dobre kot steklena vlakna, ko gre za toplotno izolacijo, in desetkrat boljše od samih tal. Lahko zmanjšajo stroške energije, saj zadržujejo toploto v notranjosti. Najbolje je, če je prostor lahko pokrit z njimi od stene do stene, da je izguba čim manjša. Ne samo to, zaradi mehkih preprog vam je topleje.

2. Za radiatorje položite alu folijo

Radiatorji, pritrjeni na zunanje stene, lahko pogosto povzročijo izgubo toplote skozi te stene. Eden od pametnih načinov za boj proti temu je uporaba aluminijaste folije za radiatorji, tako da se toplota vrača nazaj v vaš prostor. Folijo, ki jo imate v kuhinji, lahko uporabite le, če je zelo dobre kakovosti. Če ne, lahko kupite folijo, izdelano posebej za ta namen.

3. Na okna namestite plastično folijo z mehurčki

Okna so res eden največjih virov toplotne izgube in folija z mehurčki lahko to zlahka prepreči. Na enoslojnem oknu lahko zmanjša toplotno izgubo do 50 %, na dvoslojnem pa do 20 %. Vse, kar potrebujete za nanos mehurčaste folije, so škarje in pršilo, da jo nalepite na okno.

4. Nad radiatorje namestite police

Če imate zelo visoke strope ali je vaš radiator nameščen pod oknom, bo polica preusmerila toploto v vašo korist. Namesto da gre toplota do vrha vašega stropa, bo udarila ob polico in spremenila smer . V primeru, da je vaš radiator pod oknom z dolgimi zavesami, se toplota običajno zadržuje med oknom in zavesami. Če pa namestite majhno polico, boste uspeli preprečiti izgubo toplote skozi okno.

5. Zatesnite vrata

Včasih se ne zavedamo, koliko toplote izhaja iz našega doma skozi spodnji del vrat. Stvar za zatesnitev vrat je kot tanka, dolga metla, ki jo boste morali namestiti na notranjo stran vrat. Je zelo poceni in enostavna za namestitev in jo lahko odrežete glede na dolžino vaših vrat. Potrebovali boste le 4-5 vijakov, ki jih boste privili na mesto.

PREBERITE TUDI: 5 nakupovalnih trikov, s katerimi boste prihranili nekaj denarja

.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj