… ki bi jih morala vsaka ženska vedeti o ljubezni, da bi se rešila srčne bolečine in žalosti na poti do prave ljubezni.

1. Spolnost ni enako ljubezen

Moški si želijo spolnosti. Toda za mnoge moške spolnost ni enaka ljubezni. Ženske jo dojemamo drugače in moramo se zavedati, da če skočimo med rjuhe z moškim, ki nas ne ljubi, nas tudi po tem dogodku ne bo.

2. Če ni v stiku, ga ne zanima

Kolikokrat smo sedele ob svojih telefonih in čakale ter opazovale zaslon, ali pa smo po filmu prižgale telefon in obupano upale, da bo prišlo sporočilo od moškega, ki nam je všeč. In kolikokrat smo bile razočarane?

3. Oklepanje ga bo samo odrinilo

Najslabša stvar, ki jo ženska lahko naredi, je, da se oklepa svojega moškega.

Oklepamo se iz različnih razlogov: ljubosumja, negotovosti, strahu pred neznanim, posesivnosti. Vsi ti občutki lahko obstajajo z razlogom, a če se pokažejo, lahko moškega s tem odrinemo od sebe.

Zakaj? Ker nihče ne mara biti oklenjen, še posebej moški, pa tudi ženske. Zaradi tega se počutimo, kot da smo odgovorni za dejanja in občutke druge osebe. Zaradi tega se počutimo, kot da smo izgubili svobodo. Utrujajoče je, da moramo vedno znova predelati svoja čustva, da bi olajšali oprijemljivost.

4. Če ne ljubimo sebe, ne ljubimo drugih

Mnoge od nas se spuščamo v odnose kot kosi gline in čakamo, da jih oblikujemo v kakršno koli obliko, ki je potrebna, da razmerje deluje. Zunaj odnosa ne vemo, kdo smo, in čutimo, da bomo vedele, kdo smo, le če se povežemo z drugo osebo. Dejanje, ki vodi v pogubo.

5. Če se razidemo, bo vse ok

To je nekaj, v kar mnoge izmed nas preprosto ne verjamemo. Verjamemo, da v nobenem primeru ne bomo dobro same. Svet je prostor za pare in biti samski preprosto ni sprejemljivo.

Biti sam pomeni, da lahko vstaneš in spiš, kadar hočeš, nikoli ne gledaš športnega programa, ki ga nočeš gledati, nikoli ti ni treba čistiti straniščne školjke ali pobirati perila s tal. Potujete lahko kamor želite in s komer želite. Svoj denar lahko porabite, kot se vam zdi primerno. Same ste odgovorne za svoje vesolje.

PREBERITE TUDI: Kako je tehnologija zapletla naše ljubezensko življenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj