Ko so bile naše babice in mame mlade, so bili natančno znani protokoli vedenja dveh zaljubljencev. Večinoma so bili moški tisti, ki so nam dvorili, vedeli so, kaj pomenijo zmenki, spoznavanje staršev, pisanje ljubezenskih pisem … In potem je prišla tehnologija 21. stoletja!

1. ‘Poznavanje’ nekoga danes pomeni zalezovanje na družbenih omrežjih

Zakaj bi vam Marko na zmenku povedal o sebi, ko ste tako ali tako podrobno razčlenili njegov Facebook, Instagram, Twitter. Če ni vse narisal na svojih profilih, boste zagotovo veliko prebrali med vrsticami.

2. Napetosti “videno” so postale precej pogoste

Kakšne so “vidno” napetosti? To se zgodi v vsaki situaciji, ko mu pošljete sporočilo, po oznaki”seen” vidite, da je prejel in prebral sporočilo, pa ne odgovori nanj in nato se čez nekaj časa slišite z njim. Najprej mu zabičate, zakaj ni odgovori na sporočilo. Imamo prav?

3. Pretirana analiza objav in dogajanja

Zakaj mu je všeč vse, kar objavlja Alenka? Zakaj dneve ni nič objavil; ga kaj moti ?! Ali mi želi povedati nekaj s pesmimi, ki jih je objavil na družbenem omrežju? Zveni znano?

4. Sporočila so dobila povsem novo dimenzijo

Kaj pomeni, ko ti odgovori “ok”, brez smeškov? Ali to pomeni, da je iz neznanih razlogov jezen na vas? Kaj, če namerava prekiniti z vami? Lahko bi obstajala cela znanost, ki bi analizirala novoveška sporočila. 

5. Nič več skrivanja

Niti pred bivšim. Edini način, da se skrijete, je ugasniti vse svoje profile v družabnih omrežjih in samodejno ubijete družbeno življenje, ki ga gradite. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj