Ženske imamo pač željo po tem, da bi čim dlje izgledale zdravo, mladostno in sveže; zato venomer iščemo skrivnosti in trike, kako kožo ohraniti čim bolj mladostno. Japonke so tiste, ki vedno izgledajo precej mlajše, kot pa imajo v resnici let. Čeprav jim pri tem seveda zelo veliko pomaga tudi genetika, pa imajo Japonke tudi nekaj skrivnosti.

PREBERITE TUDI: 5 preprostih make up nasvetov za mlajši videz

Riž

Riž je dobrina, ki je lahko dostopna. Bogat je z vitaminom E, ki našo kožo nahrani in zaščiti od znotraj. Lahko pa tudi pripravite masko, ki bo kožo nahranila še z zunanje strani. Zmešajte kuhan riž, toplo mleko in med in masko nanesite na obraz.

Vroča kopel

Vroča kopel je razvajanje, ki nam še posebej prija ob hladnih dneh. Ženske na Japonskem vedo, da kopel pripomore k sprostitvi in lepši koži. Skrivnost je tem, da topla kopel pred spanjem tako sprosti, da jih pomiri in tako se tudi koža ponoči lažje obnovi.

PREBERITE TUDI: Vroča kopel pomaga preživeti zimo

Zaščita pred sončnimi žarki

Japonske ženske svoje obraze skrivajo pred soncem. Uporabljajo slamnike in druga zaščitna sredstva, da preprečijo, da bi škodljivi žarki poškodovali kožo na obrazu, s tem pa obdržijo tudi bledo, porcelanasto polt.

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

Jedo zelenjavo, ribe in pijejo zeleni čaj

Japonske ženske verjamejo, da vnos hranil izboljša vrhnjo plast kože, zaradi česar je le-ta tudi bolj sijoča. Iz zelenjave in ribe je mogoče dobit iveliko vitaminov in mineralov. Za vnos antioksidantov pa dodatno poskrbijo s pitjem zelenega čaja, ki pa je tako ali tako prava zakladnica zdravja.

PREBERITE TUDI: Antioksidanti: zakaj jih potrebujemo?

Masaža obraza

Za napeto in gladko kožo Japonske poskrbijo tudi z masažo obraza, ki sprosti obrazne mišice in spodbudi kožo k delovanju. Poskrbijo tudi za boljšo cirkulacijo krvi na obrazu.

PREBERITE TUDI: Starodavne lepotne skrivnosti, ki so koristne še danes

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj