… brijemo tudi takrat, ko ne kažemo več golih nog. Saj ni težko, edina neprijetna reč so vraščene dlake, ki se včasih pojavijo in nam zagrenijo dan ali dva. Za vas smo izbrskali 4 trike, zaradi katerih se boste od vraščenih dlak poslovile za vedno.

1. Pripravite kožo na britje

Priporočljivo je, da si kožo umijete s toplo vodo in če boste depilirale obraz, uporabite čistilo za obraz, nato nanesite kremo ali gel za britje, saj boste tako dlake zmehčale in preprečile njihovo vraščanje. Če teh izdelkov nimate, bo delovala tudi topla brisača.

2. Določite pravo smer britja

‘Naj se brijem v nasprotni smeri rasti dlak ali obratno?’ To je osnovno vprašanje, ampak kolikokrat smo ga postavili? Resničnost je taka, da če se obrijete v nasprotni smeri, boste dosegle boljše rezultate. Če pa je vaša koža občutljiva, lahko poskusite z britjem, tako da upoštevate smer rasti dlak. Tako se lahko izognete draženju.

3. Vraščenih dlak ne pulite s pinceto

Čeprav je nadvse vabljivo, se izogibajte odstranjevanju vraščenih dlak s pinceto. Če to storite, lahko poškodujete postopek celjenja in celo prispevate k okužbi. Neškodljiva metoda je, da na vraščene dlake položite toplo brisačo ali obkladek. To bo pomagalo, da pride na površje.

4. Ne raztezajte kože med britjem

Pogosto slišimo, da je treba kožo raztegniti, da dosežemo tesnejše britje. To je res. Če pa je vaša koža občutljiva ali če imate nagnjene k vraščanju dlačic, je priporočljivo, da tega ne počnete. Tako boste zmanjšali možnosti za njihov pojav.

PREBERITE TUDI: Resnična zgodba: ženska sem in si moram briti obraz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj