Kako veste, kdaj je čas, da zamenjate par, ki ga nosite? Medtem ko je bolečina v nogah jasen znak, da potrebujete nov par čevljev, dejansko obstajajo številni drugi opozorilni znaki, ki morda niso tako očitni.

Čevlji razpadajo

Če opazite, da se vaši čevlji neenakomerno obrabljajo ali če se zdi, da razpadajo hitreje kot običajno, je to dober znak, da niso dobro narejeni in vam povzročajo škodo.

Če je čevelj slabo narejen iz poceni materialov in nezadostno podpira stopala, bo vaš čevelj zaradi pogoste nošnje verjetno hitro razpadel. Če vam torej čevelj razpada, je čas, da ga zamenjate z nečim novim, izdelanim iz kakovostnih materialov.

Čutite bolečine v stopalih, kolenih in spodnjem delu hrbta

Vaši čevlji igrajo pomembno vlogo ne le pri zdravju vaših stopal, ampak tudi pri drži in mobilnosti. Če imate bolečine v stopalih, kolenih ali spodnjem delu hrbta, je to lahko znak, da vam čevlji ne nudijo potrebne podpore.

Dobivate žulje

Žulji niso le posledica nošenja novih čevljev, ampak so lahko glavni znak, da vam čevlji ne delajo nobene usluge.

Imate rdeča stopala

Rdečina stopal je lahko znak številnih različnih zdravstvenih težav, kot sta okužba in vnetje. Rdečica pa je lahko tudi znak slabega para čevljev. Čevlji, ki so pretesni, lahko povzročijo atletsko stopalo, glivično okužbo, ki se lahko pojavi, če so prepotena stopala omejena na tesen par. Tesni čevlji lahko povzročijo tudi rdečico stopal zaradi zmanjšanega pretoka krvi v stopala, kar lahko povzroči krče in bolečine.

PREBERITE TUDI: Uradno: to so najbolj modni čevlji leta 2022

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj