… da uspeva. Prijateljstva lahko trajajo desetletja, če jih znate negovati, vendar se lahko hitro razidejo, če ne boste vložili truda v poglabljanje vezi. Nikakor pa ne smete jemati prijateljev za samoumevne. Tu so štirje načini, kako ohraniti prijateljstvo za večno.

1. Bodite na tekočem z vsemi pomembnimi področji njihovega življenja

Verjetno se na področju kariere, ljubezni, družine … prijateljem veliko dogaja. Bodite jasni, da vas zanima vse, kar se dogaja z njimi. Tudi ko želite podeliti lastne novice, počakajte in jim dajte priložnost, da delijo to, kar počnejo v zadnjem času. Veliko ljudi se počuti, kot da jih nihče v resnici ne posluša. Če ste dober poslušalec, vam nikoli ne bo primanjkovalo prijateljev.

2. Ko se družite, se dogovorite za naslednje druženje

Lahko si obljubimo, da se bomo kmalu spet videli, potem pa spoznamo, da so nenadoma minili trije meseci, odkar ste zadnjič videli svojega prijatelja. Najboljši način, da to preprečite, je določitev datuma za naslednje druženje, preden se poslovite.

3. Spominjajte se lepih skupnih trenutkov

Nič se ne more kosati z lepimi in čudovitimi, ki ste jih preživeli skupaj. Podoživite te trenutke večkrat na mesec in s tem podkrepite vaše prijateljske vezi.

4. Lotite se skupnih aktivnosti

Ali se s prijatelji odpravite le na kavo ali kosilo? Skupno obedovanje je zabavno, a zakaj ne bi poskusili z drugimi dejavnostmi, kot je na primer sprehod, ali ogled filma, planinarjenje … Dobili boste nekaj novih tem za pogovor, kar bo omogočilo bolj zanimive pogovore in še več zabave.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov, kako ohraniti prijateljstvo na daljavo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj