Poleg tega je vsem drugim, ki morda spijo v vaši bližini, na primer partnerju ali nekomu, s katerim si delite sobo, preprosto moteče. Tukaj so 4 načini, kako lahko preprečite smrčanje, da preprečite morebitne zdravstvene težave ali neprespane noči drugih ljudi.

Poskusite z drugim položajem spanja

Če je spanje na hrbtu vaš najljubši način spanja, se boste morali udobno namestiti na drug način.  Eden čudnih načinov, da preprečite, da bi se sredi noči obrnili ravno na hrbet, je pritrditev teniških žog na hrbet! Če glavo dvignete za štiri centimetre, preprečite, da bi vam jezik zdrsnil nazaj v grlo. Pravzaprav obstajajo celo blazine, ki so posebej zasnovane za to, da preprečite smrčanje.

Shujšajte

Če že imate normalno telesno težo, verjetno teža ni razlog za smrčanje. Če pa včasih niste smrčali in ste v tem času pridobili še na telesni teži, potem je zelo verjetno, da pridobljeni kilogrami igrajo veliko vlogo pri vašem smrčanju. Povečanje telesne teže, še posebej okoli vratu, doda pritisk na grlo, kar lahko povzroči smrčanje.

Očistite vaše sinuse

Skupaj z vročo prho lahko izpiranje s slano vodo, naredi čudeže za zamašen nos. Uporaba razpršilnega sredstva pa bo tudi pomagala odpreti prehod in očistiti vsako sluz.

Menjajte vzglavnik

Če je vaša blazina stara, tudi če ste jo redno prali, lahko vsebuje alergene, zaradi katerih smrčite. Če imate prašno sobo, bo pritegnila pršice, ki lahko privedejo do alergijskih reakcij in smrčanja. Priporočljivo je, da blazino menjate vsakih 6 mesecev, da se pršice ne zaležejo. Poleg menjave blazine poskusite očistiti sobo do te mere, da se znebite še več potencialnih alergenov.

PREBERITE TUDI: Ločeno spanje partnerjev – koristi ali škoduje odnosu?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj