… milijon filtrov, ki vsak dan čistijo kri in telesne tekočine. Vse to so vam morda novi podatki, kar pa ni presenetljivo, glede na to, da pravzaprav ne vemo, kaj se vsakodnevno dogaja znotraj našega telesa. Telo pa nam tudi na različne načine sporoča, da nekaj ni v redu in kateri so trije pomembni znaki, si lahko preberete v nadaljevanju.

1. Poraščenost obraza

Če ima ženska poraščene čeljust, brado in nad zgornjo ustnico, je to skoraj zagotovo znak hormonskega neravnovesja. Gre za hirzutizem, gre pa za stanje nezaželene, prekomerne poraščenosti pri ženskah zaradi prevelike količine moških hormonov androgenov, še zlasti testosterona. Drugi znaki hormonskega neravnovesja so še:

  • akne
  • diabetes
  • plešavost oz. redčenje las
  • neredne menstruacije
  • pomanjkanje energije
  • rejenje
  • nezmožnost shujšati

Izogibajte se hrani, ki lahko vsebuje hormone, saj se lahko stanje še poslabša: predvsem mleku in mlečnim izdelkom in klasično pridelanem mesu in raje posezite po ekološkem. Izogibajte se tudi hrani in pijači v plastiki, saj vsebuje BPA in ostale hormonske motilce.

Suha, srbeča koža

Suha koža je eden najpogostejših znakov, ki lahko nakazuje na (prihajajočo) bolezen. Ekstremno suha koža in srbenje je lahko znak odpovedi ledvic in zelo pogosta pri ljudeh z diabetesom. Večina ljudi, ki ima odpoved ledvic, ne pije dovolj vode, ker ne čutijo toliko žeje ali ne morejo popiti več kot nekaj požirkov, saj telo zadržuje vodo v telesu.

Ledvice zadržujejo vodo, kadar telo ne dobi dovolj tekočin, kar vodi v začaran krog; ni občutka žeje in posledično oseba ne pije dovolj. Pomagajte telesu in vsako uro spijte kozarec vode, ki ji lahko dodate limono in kocko ledu za osvežilno limonado. Pri zastajanju tekočin pa seveda pomaga tudi gibanje, ki ga vključite v svoj vsakdan – že pol ure naredi veliko spremembo.

Krhki, lomljivi nohti

Nohti, ki se lomijo, imajo brazde in bele lise nakazujejo na pomanjkanje mineralov. Bledi in lomljivi nohti lahko kažejo na slabokrvnost. Jejte hrano, bogato z minerali (organsko pridelano lečo, sojo, špinačo, rdečo peso …) in zaužijte vsa eno multivitaminsko in mineralno tableto na dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj