September je namreč dobra izbira za vse, ki cenijo mir. Večina čas poletja smatra kot čas dopustov. Seveda, počitnice imajo namreč tudi otroci in drugače pač ne gre. Čas dopustov se je izoblikoval v poletju, zaradi večih razlogov. Otroci imajo namreč šolske počitnice, mnogokrat imajo starši takrat kolektivni dopust, predvsem pa so se ljudje tega navadili, ker se je poleti nekje pač treba ohladiti. Poletje je torej čas, ko vse malo obstane, vzdušje je bolj prijetno in obveznosti je mnogo manj.

Če pa imate izbiro, pa je dopust v septembru odlična izbira. 

PREBERITE TUDI: Z namenom smo rojeni tu, kjer smo

1. Cene so nižje

September velja za termin, ki spada izven glavne sezone. Cene izven glavne sezone pa so občutno nižje, zato lahko mnogo prihranimo in si s tem privoščimo več.

2. Ni gneče, zato je več miru

Večina dopustnikov se pred septembrom že vrne v svoje domove, zato je na obalah občutno manj gneče. Kar naenkrat je več prostora na plaži, kjer lahko mirno razgrneš svojo brisačo in si vzameš prostora, kolikor ga potrebuješ. Ni več toliko otroškega hihitanja, čofotanja, lovljenja in glasov staršev, ki se trudijo svoje otroke spraviti v red. Na večernem sprehodu se mirno sprehajaš brez, da bi morala paziti, v koga vse se boš zaletela. V restavraciji takoj najdeš prosto mizo in zjutraj svojo kavo spiješ v miru. Zaradi zgoraj navedenih razlogov je septembra na obali večji mir. Manj ljudi pomeni večjo tišino, več prostora in več izbire.

3. Boljše vreme

September je čas, ko je zunaj ravno dovolj toplo – ni prevroče, niti premrzlo. Brezskrbno si zunaj lahko cel dan, brez, da bi te skrbelo za hujše sončne opekline ali pretirano vročino. 

Predvsem pa je dopust septembra najslajši, že zato, ker ga pridno in težko pričakuješ. V nasprotju z drugimi, za katere je poletja že konec, tebe v septembru čaka glavna nagrada.

PREBERITE TUDI: Kako čim bolje izkoristiti počitnice?

Foto: Pixabay

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj