Kar priznajte. (Vsaj majčkeno?)

In ja, čevljev nimamo nikoli preveč (ok, bodimo realne – skoraj nikoli). Čevlji za različne namene; iz različnih materialov; različne barve, višine in debeline pet … sandali, gležnjarji, salonarji, natikači in še vse variante vmes.

In ravno pri poletnih čevljih, torej sandalih in japonkah, najpogosteje vidimo 3 velike napake, ki jih zagrešijo ženske in ki so zelo očitne. Da teh napake ne bomo ponavljale, vam jih razkrivamo.

PREBERITE TUDI: Kako hoditi v visokih petah?

1. napaka: nakup premajhnih čevljev

Saj veste: tisto, ko nekaj milimetrov pete zadaj na koncu odprtega čevlja štrli preko čevlja? Ja, res je, nič kaj lep pogled, še zlasti, če ga ‘krasi’ še suha, trda in razpokana koža na petah oz. na sploh nenegovana stopala.

Če imate doma take sandale ali natikače, jih nemudoma komu podarite. Taki čevlji niso za vas, saj so vam odločno premajhni (za celo številko, če ne celo dve). Ko boste naslednjič kupovale odprte čevlje (sandale, japonke, natikače …), pa se prepričajte v ogledalu (in to res dobro preverite z vseh kotov in strani), da so vam res prav. Stopalo se mora praktično 100 % prilegati podplatu, nikjer ne sme nič gledati preko.

2. napaka: nakup prevelikih čevljev

Tako, kot so premajhni čevlji nesprejemljivi, so tudi preveliki. In če imate spredaj pred prsti prostor in/ali zadaj za peto, potem so vam čevlji preveliki. Ne le, da to ni videti lepo z estetskega vidika – deluje namreč, da si ne znamo kupiti čevljev prave velikosti – tudi optično poveča stopalo. Le katera ženska bi si želela velika stopala?

To se nam sicer rado zgodi tudi po nesreči, ko imamo npr. otekle noge. Zatorej ko kupujemo čevlje, jih kupujmo v dopoldanskem času oz. ko smo prepričane, da naše noge niso otekle. Tudi sicer je najbolje, če čevljev ne obujemo takoj, temveč jih doma pustimo do naslednjega dne in jih takoj zjutraj, ko noge zagotovo niso še otekle, ponovno probamo.

Če so nam prav, super – če pa smo ugotovile, da smo kupile prevelike, jih še vedno lahko zamenjamo za manjše, saj niso bili še nošeni. Če pa jih obujemo takoj in kasneje ugotovimo, da so nam preveliki, nimamo več kaj storiti.

PREBERITE TUDI: Hitri nasveti za lepa stopala

3. napaka: nakup sandalov s preširokimi paščki

Demis Maryannakis / Splash News

Ugh.

Ja, vemo, vemo. Tako lepi sandali so, tako vam pristajajo, ampak paščki so preširoki in prsti vam spredaj zlezejo naprej preko roba čevlja. Kupiti ali ne? Prav zagotovo en velik NE.

Ta problem je praviloma najbolj opazen pri sandalih z visoko peto. Ta kiks se opazi po tem, da nam noga zaradi visoke pete zdrsne naprej preko roba sprednjega dela čevljev, saj so paščki preširoki, da bi stopalo držali na mestu. Tako so prsti skorajda na tleh, namesto da bi se zaključili 1 milimeter pred zaključkom sprednjega dela čevljev (zadaj, kjer se zaključi peta, pa imamo nekaj milimetrov praznega čevlja – torej dvojni kiks).

Sandali z visoko peto morajo trdno in tesno (a ne boleče ali utesnjujoče) oprijeti sprednji del stopala in ga držati na mestu. Torej ne glede na to, kako všeč so nam sandali – če so nam paščki preširoki in nam noga drsi naprej, da prsti pridejo preko roba sprednjega dela čevljev, potem to niso čevlji za nas. Nikar ne skrbite, prav zagotovo boste kmalu odkrile še lepše, ki vam bodo kot uliti!

Čevlji nam morajo biti ulito prav

Tako kot splošna neurejenost, ali umazani čevlji, tudi napačna velikost čevljev pokvari naš celotni videz. Zato bodimo pozorne, da bodo čevlji pika na i našemu celotnemu videzu in urejenosti. Zatorej: čevlji nam morajo biti brezpogojno ulito prav.

PREBERITE TUDI: Kako optično podaljšati noge?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj