In medtem, ko s tem ni popolnoma nič narobe, pa si lahko iskreno priznamo, da najlepše pa tudi ni videti. Zato je dobro vedeti, katere so tiste stvari, ki nam ga poslabšujejo oz. zaradi katerih nastaja.
 
 
Poleg tega, kar že tako vemo, da je pomembno, da nam nastaja kar najmanj celulita – torej zdrava prehrana, redno gibanje, čim manj stresa in vsaj občasne masaže – pa so še razne malenkosti, s katerimi lahko stanje precej izboljšamo – ali pa poslabšamo. Ena izmed teh so pijače: nekatere so zelo slabe ne le za naše zdravje, temveč tudi postavo oz. celulit. Katere so to?
 

1. Gazirane pijače

Vse vsebujejo sladkor ali pa umetna sladila in oboje ima negativen vpliv na celulit. Eden izmed vzrokov za nastajanje celulita je tudi posledica tega, da koža proizvaja manj kolagena – na to pa močno vpliva sladkor. Preko procesa glikacija namreč zavira nastajanje kolagena in tako pospešuje staranje in povešanje kože ter zmanjšuje njeno čvrstost. Umetna sladila so strupene kemikalije, ki telesu niso znane in prav tako poslabšujejo celulit.
 

PREBERITE TUDI: Celulit – kateri tretmaji zares pomagajo?

 

2. Sadni sokovi

Ja, tudi 100 %. Vsebujejo namreč veliko fruktoze in skoraj nič vlaknin, kar je idealno za nastajanje celulita, pravijo  na Harvard Health.
 

PREBERITE TUDI: Vse, kar morate vedeti o celulitu

 

3. Energijski napitki

Polni sladkorja ali umetnih sladil in drugih kemikalij so prav tako idealni za nastanek celulita. Sladkor močno dvigne glukozo v krvi in kar je viška in ne porabimo takoj, se shrani v maščobne celice, ko se tako večajo in celo delijo.
 
Izločitev sladkorja je torej najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmete za lepšo, vitkejšo postavo, manj celulita in boljše zdravje. Za odžejanje so najboljši voda in nesladkani čaji – če pa bi se radi znebili kakega (kilo)grama maščobe, bodo najboljša izbira beli, zeleni in mate, saj pospešijo metabolizem, pomagajo pri hujšanju in imajo močno antioksidativno, torej anti-aging delovanje. Brez sladkorja in sladil, seveda!
 

PREBERITE TUDI: Takole sladkor pospešuje staranje kože

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj