Poleg tega, da postane s tem prostor veliko bolj prostoren, čist in urejen ter lažje najdemo stvari, saj točno vemo, kje in kaj imamo, delujejo tovrstne čistke tudi očiščevalno na našo psiho.

1. Strgane najlonke. Ja, seveda bi bile za pod hlače še dobre, a saj veste, da skoraj ni možnosti, da jih boste še kdaj oblekle, pa še ne boste se dobro počutile v strganem.

2. Preperelo spodnje perilo ali perilo, ki ima že luknjice. Počutile se boste neurejeno in zanemarjeno, prav nič ženstveno.

3. Prstani, po katerih nošenju vaši prsti postanejo zeleni. Ja, tudi če so takooo lepi.

4. Skodelice brez ročajev. Ok, zalepite enkrat, drugič … ko ne drži več, naj gredo v smeti. Če jih ne morete držati?

5. Zarumenelo perilo in posteljnino. Če ne morete pobeliti z belili, ga oddajte.

6. Trofeje in medalje iz otroštva. Medalja za 3. mesto na regionalnem tekmovanju odbojke v prvem letniku srednje šole? Čestitke.

7. Oblačila z madeži, ki jih ne morete odstraniti.

8. Pokvarjeni kozmetični izdelki in kozmetika, ki ji je (krepko) potekel rok. Preverite vonj, teksturo in barvo in če je še uporabno, porabite do konca, v nasprotnem primeru naj gre, kamor sodi – to je v kanto.

9. Preostali vijaki in matice. Police so že na svojem mestu in vijaki ne bodo nikamor odšli.

10. Polnilci za telefone in naprave, ki jih nimate več.

11. Zelo stare začimbe. Sicer se ni treba držati rokov kot pijanec plota, ker tudi ni logike, da bi bil izdelek (katerikoli konec koncev) 31. marca še brezhiben, 1, aprila pa za v smeti, a nekaj let preko roka preprosto nimajo več ustrezne arome.

12. Darila bivšega. Razlaga ni potrebna, mar ne?

13. Plastične posode za shranjevanje brez ujemajočih se pokrovov. Nimate kaj z njimi.

14. Oblačila, ki vam že celo večnost niti približno niso več prav in veste, da vam tudi ne bodo. Ne slepite se.

15. Zdravila s poteklim rokom. Sicer tudi tu velja, da izdelek ni brezhiben en dan in pokvarjen naslednji, ko uradno poteče rok, a ko mine kako leto po roku (ob ustreznem shranjevanju, seveda), jih zavrzite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj