Vsi imamo možnost boljše in višje zavesti, napredovanja na področju osebne in duhovne rasti ter boljšega zavedanja pomena življenja in samega sebe, a le, če k temu stremimo.

PREBERITE TUDI: To nas je naučila Louise L. Hay

Seveda se naše potovanja po ravneh duhovne zavesti izjemno razlikujejo. Čeprav se tudi tistim, ki so duhovno bolj razviti, zdi, da točno vedo, kaj je njihov namen in da so na svoji poti dosegli že veliko, to ni nujno res. Življenje nas namreč neprestano uči; je nepredvidljivo in zanimivo. Vedno novi dogodki in situacije nas prisilijo, da rastemo.Tako nikoli ne vemo, kaj nam čas še prinese; niz dogodkov se lahko razvija tako, da nas vedno znova presenetijo, s tem pa tudi vedno bolj rastemo. Včasih se izgubimo in niti ne vemo, kje točno smo. Obstaja pa nekaj znakov, po katerih se lahko rravnamo in zavedamo, da smo na dobi poti in na poti k višji zavesti.

1. Verjamete, da moramo med seboj sodelovati

Razumete, da mora skupnost med seboj dobro sodelovati, da bi dosegli skupno dobro.

2. Razumete besedno zvezo ” Vsi smo eno”

Čutite povezavo, ki je med nami vsemi, in da smo vsi eno. Razumete ta koncept in se zavedate, da je energija vsega v vseh nas.

3. Ste racionalni

Ne dopustite vašemu egu, da gre svojo pot. Delate tako, kot veste, da je prav, ne glede na svoja čustva. Skratka, ne pustite vašim čustvom ali egu, da bi vplival na vaše (napačne) odločitve.

4. Ste iskreni; ne marate laži

Nočete lagati in tudi ne tolerirate laži drugih. Čutite energijo, ki jo laž postavlja v svet in družbo in veste, da je to škodljivo.

5. Poznate resnično vrednost življenja

Resnično spoštujete življenje vsakega. Težko ubijete že najmanjšo žival in pomagate tistim, ki si ne morejo pomagati sami. To je del vašega življenja.

6. Skrbite za okolje

Veste, kako pomemben je ta planet in se potrudite, da zanj dobro poskrbite. Postopoma delate vse, kar lahko, da bi bil ta svet boljši svet. Ta planet je edini, ki ga imamo, in veste, da je zanj treba skrbeti.

7. Ne verjamete v “lastništvo”

Z drugimi delite vse, kar lahko. Verjamete, da vse v tem svetu pripada vsem, in da bi morali vsi pomagati drug drugemu.

8. Ne bojite se, da ne boste preskrbljeni

Veste, da boste imeli vse, kar potrebujete. Zaradi vaše zavesti o povezavi med vami in višjo zavestjo, veste, da bo vse v redu. Nikoli vam ne bo manjkalo ničesar, kar bi resnično potrebovali.

9. Močno verjamete v učenje (celjenje ran)

Ko se vam zgodi nekaj slabega, tega ne jemljete kot kazen, ampak kot novo učenje (zdravljenje ran). Novo učenje, čeprav na boleč način, pomeni veliko več kot kazen. Ko se vam nekaj zgodi; vas prizadane situacija ali oseba, točno veste, da ima to svoj namen – spoznavanja vaših travm in zdravljenja le-teh.

10. Vodite druge; jim pomagate

Ko nekdo k vam pride po nasvet, ga z veseljem podate. Ne odvrnete ljudi in jih ne prisilite na svojo pot, brez, da bi jim pomagali. Vi ste učitelj za tiste, ki to potrebujejo.

11. Tekmovalnost ni vaša stvar

Tekmovalnost in primerjave z drugimi vas ne motijo; s tem se namreč ne obremenjujete.

PREBERITE TUDI: Imate lastnosti čustveno inteligentnega človeka?

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj