Smo v 21. stoletju in ženske so se osamosvojile kot še nikoli poprej. A po drugi strani se na nek način od njih še vedno pričakuje, da bodo bolj spravljive, mirne, tihe, ubogljive, prijazne … skratka, pridne.

In večini moških je še vedno težko doumeti in sprejeti, da imajo ženske svoje mnenje, ki si ga upajo jasno in glasno tudi povedati in stati za njim. Pri večini je tako, da čeprav mislijo, da si tako žensko – močno in odločno, ki se ne pusti nikomur – želijo, pa se na koncu praviloma izkaže, da to velja, dokler se to ne nanaša na njih. Spodnji citat je dovolj zgovoren.

Tako se njihovo občudovanje kaj hitro spreobrne in počutijo se ogrožene in napadene in odnos prej ko slej razpade. A treba se je zavedati, da to niso pravi moški, kajti pravi moški bo tako žensko cenil in spoštoval bolj kot karkoli. To so nezreli, nedorasli moški, ki niso sposobni sprejeti konstruktivne kritike in so, praviloma, še vedno nezdravo navezani na primarno družino.

To so moški, ki nimajo razčiščenih vrednot in prioritet in se ne zavedajo vrednosti inteligentne in pokončne ženske v svojem življenju, ki stoji za svojimi besedami. Počutijo se negotove, ker niso pravi moški; ker jim manjka moškosti in ob ženski pokončnosti dobijo občutek, da jih skuša nadvladati.

Preberite si 10 razlogov, zakaj so iskrene, pokončne ženske preprosto preveč za šibke, nedorasle pripadnike moškega spola.

1. Ni je strah povedati po resnici – in resnica lahko boli

Veliko moških ne mara slišati resnice, čeprav vam bodo trdili nasprotno. Najraje se ji izognejo za vsako ceno – a iskrena ženska tega ne bo sprejela, saj drugega, kot govoriti resnico, ne zna. Tako ob taki ženski ne morejo ubežati resnici in to je preprosto preveč za njih.

2. Vedno hoče stvari razčistiti

Je realna in hoče morebitnim nesporazumom in nesoglasjem priti do dna – in to gre mnogim moškim, ki se jim z odnosom preprosto ne da ukvarjati, na živce. Moški radi bežijo v deloholizem, šport in razne odvisnosti, da se jim ne bi bilo treba ukvarjati s problemi – a ob iskreni ženski to ne bo šlo skozi, saj bo hotela, da se soočijo s težavo in jo razrešijo.

3. Ne zanimajo jo kratkotrajni, površinski odnosi

Iskrena ženska nima interesa za avanture, enonočni seks in podobno – zanimajo izključno trajen, iskren, globok odnos in ustvarjanje trajne partnerske zveze, ki je temelj njenega življenja in prihodnosti.

4. Postavlja inteligentna vprašanja, ki jih je težko odgovoriti

Iskrena ženska pričakuje oz. zahteva iskrenost tudi od ljudi, ki jo obkrožajo. Neiskreni v njeni bližini nimajo kaj iskati. Skladno s tem postavlja tudi vprašanja, na katera je pogosto težko odgovoriti in mnogim moškim je to skrajno odveč. Le redki, pravi in zreli moški so pripravljeni na taka vprašanja – in na takšno žensko.

5. Zelo je direktna v svojim mnenjih in kritikah

Medtem, ko ne bo nikoli žaljiva, pa stvari tudi ne bo ovijala v celofan, ampak bo povedala tako kot je. Če jo bo nekaj zmotilo; če bo opazila, da nekaj ni v redu, bo to iskreno naslovila in izpostavila težavo z namenom, da se razreši. In mnogi moški to doživljajo kot ‘teženje’, ‘kritiziranje’ ali celo napadanje namesto kot izpostavitev težave z namenom, da se razreši.

6. Zelo je jasna, kaj želi in pričakuje od odnosa

Zelo dobro ve, kaj želi in pričakuje in to tudi jasno izrazi. Ima svoja pričakovanja od moškega in mnogi bodo v strahu pred tem stisnili rep med noge. Raje se umaknejo, kot da bi se potrudili ali celo da jim ne bi uspelo.

7. Iskrena je glede preteklih odnosov in izkušenj

Nekatere moške zelo odbije, ko vidijo, da ima ženska veliko čustvene navlake. A dejstvo je, da starejši kot smo; več izkušenj in odnosov, kot imamo za sabo – več prtljage imamo. To velja za oba spola, le da ker se moški s tem ne ukvarjajo, temveč lepo pometejo pod preprogo, se pretvarjajo, da je z njimi vse v redu in da je samo ženska tista, ki ima ‘težave’.

8. Vsakič, ko bo kaj narobe, bo to tudi povedala

Iskrena ženska, ki je zrela in v stiku s sabo, ne bo tiho, če jo bo kaj zmotilo, saj se zaveda, da “pometanje pod preprogo” vodi v katastrofo. A moški, ki se niso pripravljeni soočati, bodo to dojeli, kot da se skuša prepirati, medtem ko ona želi stvari le razčistiti.

9. Ima visoko stopnjo samozavedanja in samorefleksije in se dobro zaveda svojih šibkih točk

Čeprav je kritična in opazi tuje napake, pa je zelo realna tudi do svojih in ji jih ni problem priznati. Prav tako je pripravljena delati na njih, da jih omili oz. odpravi.

10. Za večino moških je preprosto preveč realna in iskrena

Moški radi idealizirajo ženske. V glavi si ustvarijo najboljšo možno verzijo, praktično iluzijo, nato pa so razočarani nad realnostjo, sploh če ne upoštevajo sebe in svojega doprinosa. Še zlasti iskrene ženske ne bodo nikoli dosegle domišljijskega ideala v njihovi glavi, ker so preprosto preveč realne. A drage dame, brez skrbi – pravi moški s tem ne bo imel težav, nedonošencev, ki nimajo stika z realnostjo, pa tako ne potrebujete.

PREBERITE TUDI: 10 razlogov, zakaj se moški bojijo močnih žensk, ki znajo razmišljati globlje

1 komentar

  1. Pozdravljeni, ali potrebujete sredstva za svoje projekte, za svoje osebne potrebe? brez dvoma odobravam osebna posojila z 2%odstotno obrestno mero ne glede na znesek. V zahtevi navedite želeni znesek posojila in odplačilno dobo. Za vse vaše zahteve me kontaktirajte: marialeydi06@gmail.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj