Adele, Chris Martin in JK Rowling so samo trije izmed mnogih, ki delijo svojo srečo z drugimi.

Adele

Med glasbenim odmorom leta 2017 je zvezdnica veliko časa preživela v delu z mladimi Londončani z manj priložnostmi. Julija istega leta so jo opazili pri pomoči žrtvam požara v stolpnici Grenfell, v katerem je umrlo 72 ljudi. Strastna Londončanka je s pomočjo družbenih medijev za žrtve privabljala javne donacije. Pred kratkim so jo strokovnjaki in kampanja za perinatalno zdravje pohvalili za izpostavitev vprašanja poporodne psihoze pri novih materah, potem ko je delila ganljivo objavo svoje prijateljice Laure Dockrill.

Chris Martin

Glavni pevec skupine Coldplay naj bi doniral 10 odstotkov svojega letnega dohodka v dobrodelne namene. Leta 2017 je skupaj s svojo skupino podprl dobrodelno organizacijo, ki je rešila življenja več deset tisoč beguncev in migrantov v begu pred vojno in preganjanjem na Bližnjem vzhodu. Sam je od takrat dalje pokrovitelj organizacije, ki izvaja poklicne akcije iskanja in reševanja v Sredozemskem in Egejskem morju.

PREBERITE TUDI: Tole je nova kozmetika slavne zvezdnice

JK Rowling

Avtorica uspešnice Harry Potter je samo v letu 2017 donirala skoraj 13 milijonov funtov za različne dobrodelne namene. Skozi svojo dobrodelno organizacijo Volant podpira mnoge, prav tako pa je ustavoviteljica in predsednica mednarodne neprofitne organizacije Lumos za pomoč otrokom, ki si prizadeva za prenehanje institucionalizacije otrok in možnost varnega in skrbnega odraščanja le teh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj