Mesec oktober je posvečen boju proti raku na dojkah in različne organizacije se ta mesec še posebej trudijo pridobiti čimveč sredstev in kdo je primernejši za pomoč kot svetovno znane zvezde. Cancer Research UK, v sodelovanju z modno oblikovalko Barbaro Hulanicki,  ustanoviteljico znamke Biba, manekensko legendo Twiggy in Sharon Osbourne, v svoji liniji Pink Products (rožnati izdelki) ponuja plastične račke za kopanje, ki so jih oblikovale omenjene zvezdnice. Račke so naprodaj po ceni 4.99£, celoten znesek pa gre za raziskovanje raka na dojkah.

Račka Barbare Hulanicki
Račka Twiggy

Prav tako se za enako organizacijo zbirajo sredstva preko akcije Handbag Amnesty, v kateri so zvezdnice darovale svoje torbice, te pa se bodo do 14. oktobra prodajale na spletnih dražbah preko Britanskega eBay-a. Med zvezdnicami, ki so podarile svojo torbico so tudi: America Ferrera (dve torbici znamke Botkier), Ashlee Simpson (Juicy Couture), Dolly Parton (Wilsons), Erin O’Connor (Marks and Spencer), Keira Knightley (Prada), Lauren Conrad (Linea Pella), Mischa Barton (torbico svoje znamke), Scarlett Johansson (Rebecca Minkoff), Sienna Miller (Jaeger) ter Lilly Cole (Radley).

­Handbag Amnesty

V akciji lahko sodelujejo tudi posamezniki, bodisi kot kupci na dražbi pridobljenih torbic (katerih začetne cene so občutno nižje kot njihove prodajne), bodisi kot prodajalci svojih torbic, tako da del izkupička namenijo organizaciji. Če tudi vas zanimajo torbice priznanih proizvajalcev, lahko premislite o sodelovanju na dražbi ter ob nakupu torbice pomagate tudi v boju proti raku, saj bo celoten izkupiček prodanih torbic namenjen za raziskave.

­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj