Temne ustnice so postale modne že kar nekaj let nazaj in priznajmo, da smo bili prepričani, da je to trend, ki bo kaj kmalu utonil v pozabo. A to se ni zgodilo in še danes, po štirih letih, so še vedno modne in priljubljene. Da so še vedno ‘in’, pa dokazujejo tudi zvezdnice, ki jih nosijo na najpomembnejše prireditve.

Zatorej  če ste zaenkrat izpuščale temne ustnice, misleč, da gre za kratkotrajen trend, je morda sedaj pravi trenutek, da jih le poizkusite.

Kako jih nositi?

Če se boste odločile za zelo temno šminko, pa seveda ne pozabite, da temno (in na sploh močni odtenki, torej tudi intenzivni rdeči) nekako poudarijo nepravilnosti na koži, zato poskrbite, da bo le-ta brezhibna. Nanesite tekoči puder in korektor, da prekrijete nepravilnosti.

Prav tako, če boste močno poudarile ustnice, ne poudarite še oči. Naj te ostanejo minimalistično naličene: npr. nevtralno senčilo ali nežen eyeliner in maskara. Tudi ličnice le blago poudarite, kajti vsa pozornost bo namenjena ustnicam.

Kakšen odtenek izbrati?

Izberite odtenek, ki bo ustrezal podtonu vaše polti. Če imate hladen, torej roza podton kože, bo najboljša izbira za vas šminka z vijoličnim podtonom. Če imate topel, torej rumenkast ali oliven podton, pa z rjavim podtonom.

Še najlepše pa bo videti prava rdeča  šminka v zelo temnem odtenku.

Nasvet: temne barve optično zmanjšajo in zožajo, zato če imate sicer bolj majhne in/ali tanke ustnice, je morda vseeno bolje, da zelo temne odtenke šmink izpustite. Na prvem mestu naj bo vedno vaša individualnost in poudarjanje vaše lepote, ne slepo sledenje trendom, čeprav nas ti pogršajo.

PREBERITE TUDI: Kako nositi temne ustnice?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj