Nasvetov o tem, kako izboljšati spolno življenje v zvezi, kar mrgoli. Po nekaj letih dolge zveze včasih razburljivost presahne in potrebno je vložiti nekaj truda, da se iskrice zopet prižgejo. Hitro se to zgodi parom, ki se izgubijo v svojih obveznostih, imajo otroke ali so se preprosto malo naveličali,…

Po študiji, ki je bila nedavno objavljena v British Medical Journal Openu, je po približno enem letu zveze ženskam med rjuhami postalo dolgčas. Raziskovalci na univerzi v Southamptonu so zbirali podatke od 4.839 moških in 6.669 žensk med 16. in 74. letom starosti. Podatki so pokazali, da oba spola vidita izrazito upad spolnega pogona s starostjo, ženske pa so celo same priznale, da so se seksa pač hitro naveličale.

PREBERITE TUDI: To bi morale partnerju povedati čim večkrat

Ženske naj bi se za seks najmanj zanimale med leti 55 do 64, medtem ko naj bi moškim zanimanje upadlo med letoma 35 do 44. Eden izmed dejavnikov za upad želje po spolnosti je pri ženskah tudi menopavza. Ostali dejavniki so: hladni odnosi brez bližine,  slaba komunikacija, travme in starševstvo. 

Kako ohraniti zanimivo spolno življenje s partnerjem, ko vam postane dolgčas? Podatki kažejo, da gre najbolje partnerjem, ki imajo dobro komunikacijo in se tudi o tem lahko pogovorijo s svojim partnerjem. Ključ do dobrega odnosa je torej dobra komunikacija, s čimer se ustvari povezanost in bližino, ki počasi pripelje do nežnih intimnih trenutkov.

PREBERITE TUDI: Ali je flirtanje varanje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj