Zadnjo pravo poletno soboto, 28. avgusta, bo v parku Tivoli že sedmo leto zapored potekal Žur z razlogom, dobrodelna zabava za ORTO generacijo. V ekstazo elektronske glasbe vas bo tudi letos popeljal najuspešnejši slovenski umetnik svetovnega formata Umek, za nepozabno doživetje pa bo skrbel skupaj s posebnim gostom – tla pod nogami vam bo namreč tresel legendarni Carl Cox osebno. Namen tudi letošnjega Žura z razlogom je spodbuditi ORTO generacijo k SMS donatorstvu in razvijati socialni čut med mladimi. Žur z razlogom ima vstopnino z namenom – doniraj 1 € in se prepusti zvočnim in vizualnim vibracijam dveh največjih elektro virtuozov zadnjih nekaj dekad. Zbrana sredstva bo družba Si.mobil podelila Društvu Beli obroč, namenjena pa bodo odprtju nove prijazne sobe v Sloveniji.

zur_z_razlogom
Žur z razlogom 2010

Najuspešnejši slovenski ustvarjalec in producent svetovnega formata Umek, ki osvaja množice s svojim zvokom že skoraj dve desetletji, je že sinonim za Žur z razlogom, 28. avgusta pa se mu bo v parku Tivoli na letošnjem ORTO dogodku pridružila tudi legenda elektronske glasbe Carl Cox. V Tivoliju boste tako lahko del skupnega performansa dveh največjih ustvarjalcev elektronske glasbe svetovnega formata. Pred Žurom z razlogom bo Umek zasedel rezidenco v razvpitem klubu Space na Ibizi, kjer bo skupaj z gostiteljem Carlom Coxom soustvarjal torkove večere.

Odmevna kariera Carla Coxa se je pričela že leta 1977, ko je bil star komaj 15 let. Svoj zvok je razvijal skupaj z britansko rave sceno, nezgrešljivo noto pa mu daje tudi uporaba tretje mešalne mize. Več o njem si lahko preberete na www.carlcox.com. Najboljši didžej zadnjih 25 let po mnenju bralcev Mixmag-a, ki živi za glasbo in čigar radijska oddaja ima več kot 4 milijone poslušalcev v 24 državah po svetu, bo skupaj z Umekom poskrbel za najodmevnejši ORTO žur letošnjega poletja.

carl_cox_umek
Carl Cox in Umek

Žur z razlogom želi spodbuditi ORTO generacijo k družbeni zavesti in občutljivosti in jim pokazati, da že drobno dejanje, kot je donacija le enega evra, lahko pomaga njihovim vrstnikom v stiski. Da je socialni čut med mladimi v Sloveniji dobro razširjen, pa kažejo tudi podatki, da je do sedaj v več letih Žur z razlogom zabeležil že več kot 90.000 obiskovalcev, ki so skupaj s Si.mobilom v dobrodelne namene prispevali več kot 87.000 evrov.

Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki bodo lahko sredstva donirali med 1. 7. in 30. 9. 2010, in sicer bodo lahko na številko 1919 poslali besedo BELIOBROC in s sporočilom SMS namenili po 1€ v dobrodelne namene. Povratno sporočilo SMS s potrdilom o tej drobni, a zelo pomembni gesti, bo vstopnica za letošnji Žur z razlogom, mogoče pa bo tudi plačilo v višini enega evra na samem prizorišču dogodka. Vsa zbrana sredstva na dogodku ali s sporočili SMS bo ORTO v celoti podaril Društvu Beli obroč.

www.facebook.com/zurzrazlogom
Zgodovina Žura z razlogom

Carl Cox

Carl Cox je ambasador glasbe že od rane mladosti, profesionalni didžej pa je postal že leta 1977, ko je pri starosti 15 let začel delati kot mobilni didžej. Prva zvrst glasbe, ki ga je navdušila, je bil disco, v zgodnjih osemdesetih letih pa se je v njegovo uho ujel groove, newyorški hip hop in elektro.

Kot ustanovitelj zvoka je bil Carl Cox v središču razvoja britanske rave scene. Bil je didžej na otvoritvi legendarnega Shoom-a Dannyja Ramplinga, skupaj s Paulom Oakenfoldom je promoviral The Project, že od takrat pa je tudi neprekosljiv pri uporabi tretje mešalne mize.
Carl Cox je že deveto leto zapored rezident kluba Space na Ibizi, kjer je gostil imena kot so Francois Kevorkian, Laurent Garnier in Fatboy Slim.

carl_cox
Carl Cox

Leto 2009 je bilo zanj izredno uspešno, saj je bil septembra gost na otvoritvi kluba Matter v Londonu, bralci revije Mixmag pa so ga izglasovali za najboljšega didžeja zadnjih 25 let. Radijska oddaja Carla Coxa pa je dosegla več kot 4 milijone poslušalcev in je predvajana v 24 državah po vsem svetu. Oktobra je izdal DVD z vpogledom v svoje življenje za vse ljubitelje dance glasbe, v kratkem pa načrtuje svoj tretji album.

Lokacija:
Najdi.si Map
Google earth Map

5 KOMENTARJI

  1. Ob izvajanju eksorcizma nad obsedenim je satan rekel: diskoteke, to so moji templji.

    To lahko preberete v knjigi izganjalčeva pripoved. avtorja pa nevem zj lih..

  2. Satan se je tudi pretvarjal, da je Adamov in Evin zaveznik. Zato mu le ne verjemimo vsega, kar reče. 😉 Če že krščanskim primarnim virom. Mislim, da si najbolj zastopana religija na svetu ne bi smela dovoliti take diskrepance. Enkrat ne verjemi sovražniku, drugič vzemi njegove besede za popolnoma resnične.

    Uživajte vsi, ki boste šli. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj