… počutite, kot da so vaše finance v neredu. Morda vas pesti tesnoba in domnevate, da ne znate z denarjem. Da bi izboljšali svoj odnos do denarja, je pomembno, da ocenite stvari, ki jih delate prav. Tukaj je nekaj primerov zmag na področju osebnih financ, ki jih lahko proslavite, kadar koli se morate počutiti bolje glede svojega finančnega stanja.

Točno veste, kam gre vaš denar

Tudi če ste zaskrbljeni zaradi svojih potrošniških navad, je pomembno vedeti, katere so te potrošniške navade. To, da se ne zavedate, kam gre vaš denar, je velika rdeča zastava za vaše finance.

Če želite biti bolj vestni zapravljalec, začnite tako, da pogledate svoj bančni izpisek za vsaj zadnjih 90 dni. Ko boste pregledali svojo porabo, boste verjetno odkrili področja, kjer lahko zmanjšate stroške, pa tudi področja, za katera se sploh niste zavedali, da zapravljate denar.

Veste stanje svojega dolga

Podobno kot veste, kam gre vaš denar, je ključnega pomena tudi vedeti, koliko denarja dolgujete. Ne želite živeti v strahu in ostati v temi, ko gre za vaš dolg.

Imate sklad za nujne primere

Začetni sklad za nujne primere ali sklad za “težke dni” je visok približno za en mesec najemnine in vse mesečne stroške. Če imate ta znesek prihranjen, potem ste naredili pomemben korak, da si ustvarite varnejšo finančno prihodnost.

Še naprej gradite svoj sklad za nujne primere, da boste dosegli točko, ko bo lahko pokrival šest mesecev ali več. Če je mogoče, bodite na tekočem s tem, koliko privarčujete, in poskrbite, da bo naraščal z vašim zaslužkom.

PREBERITE TUDI: 4 znaki, da greste v življenju v napačno smer

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj