Z drugimi besedami, ni duhovnih in neduhovnih ljudi, ampak obstajajo ljudje, ki so bodisi bolj ali manj povezani z bistvom duhovnosti ali ne. Obstajajo ljudje, ki pravijo, da “duhovnost preprosto ni zame” ali “nisem duhovna oseba.”

Z različnimi vrstami duhovnosti in povečanim zanimanjem ljudi zanjo v teh dneh lahko razumemo, zakaj nekateri ljudje nočejo, da bi jih imeli za “duhovne”. Zdi se, kot da je duhovnost postala trend ali preveč uporabljen izraz. Nekateri ljudje in organizacije zlorabljajo orodja duhovnosti – kot pri jogi ali meditaciji, da bi bodisi poskušali pritegniti individualno pohvalo ali doseči finančne koristi.

5 znakov, da ste visoko duhovna oseba

1. Prepoznate se v vseh bitjih

Veste, da ste ENO z vsemi stvarmi in vsemi bitji. In ker je vaše srce polno ljubezni in sočutja, ne čutite potrebe po obsojanju, obtoževanju ali kritiziranju nikogar. Prepoznate se v svetu okoli sebe. Vidite se v tistih, ki so dobri, pa tudi v tistih, ki so slabi; v tistih, ki so prijazni, pa tudi v tistih, ki so kruti.

2. Živite svoje življenje iz mesta iskrenosti in ponižnost

Bolj ko se zavedate, kdo ste v resnici in zakaj ste tukaj na tem svetu, bolj se zdite ponižni in večja je potreba po iskrenosti.

3. Kot visoko duhovno bitje ljubite, ne da bi pričakovali, da boste ljubljeni nazaj

Ljubezen je to, kar ste. Ljubezen je tisto, iz česar ste narejeni. Ljubite, ker tako želite in ne pričakujete ničesar v zameno.

4. Zaupate življenjski modrosti

Življenju dovolite, da vas vodi in popelje na pot, po kateri naj bi hodili, in ne na pot, po kateri mislite, da bi morali hoditi.

5. Kot visoko duhovno bitje zlahka odpuščate

Čeprav še vedno naletite na ljudi, ki slabo ravnajo, škodijo, izdajo in razočarajo, jim vse odpustite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj