Vendar to še zdaleč ni pravilna metoda, saj je obloga tako mehka, da bi jo lahko odstranili s kosom blaga. Razlog, da potrebujete zobno ščetko, je preprosto v tem, da blago ne doseže vseh vogalov ust. Torej ne potrebujete močnega pritiska, temveč temeljito ščetkanje povsod v ustih. To so znaki, da si morda premočno ščetkate zobe:

1. Dlesni se začnejo umikati

S poškodovanjem sklenine se lahko dlesni začnejo umikati in korenine naših zob izpostavljajo veliki nevarnosti. Če zobje dosežejo to točko, boste morda morali dodati zalivke, koreninske kanale ali celo odstraniti zobe, ki niso več zdravi.

2. Vaši zobje so preveč občutljivi

Podobno kot umikanje dlesni lahko tudi zobje postanejo občutljivi, ko sklenino odstranimo. Preprosto zato, ker korenine vaših zob ostanejo nezaščitene, zato so njihovi živci močno prizadeti. Če se vam zdi zelo težko piti zelo tople ali zelo hladne napitke in grizti trdo hrano, potem morate obiskati svojega zobozdravnika in si umivati zobe bolj nežno.

3. Ščetine zobne ščetke so videti obrabljene

To je zato, ker ščetkate premočno ali pa uporabljate zobne ščetke s trdimi ščetinami, kar pa poškoduje zobe. Torej, če je videti, da je treba zobno ščetko zamenjati vsakih nekaj tednov, jo uporabljate premočno.

PREBERITE TUDI: Umivanje zob vpliva na veliko več kot le vaše zobe

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj