… pokazala nova raziskava, opravljena na univerzi Bristol. A pozor – poudarek je na majhnih količinah alkohola, kajti več kot popijemo, bolj ta učinek izginja. V raziskavi so poprosili 20 žensk in 20 moških, ki uživajo alkohol, naj opravijo nalogo, v kateri so morali oceniti privlačnost. Prostovoljcem so predstavili fotografije posameznikov, slikane trezne in ko so spili 2,5 dl vina ali 0,5 l vina, ter ji prosili, naj ocenijo njihovo privlačnost na eni in drugi fotografiji.

Fotografije posameznikov, ki so popili kozarec vina, so bile ocenjene kot privlačnejše od fotografij, kjer so bili popolnoma brez alkohola. Na fotografijah, kjer so popili pol litra vina pa so bili ponovno ocenjeni kot manj privlačni.

Razlike v privlačnosti so menda posledica sprememb v videzu. Z uživanjem alkohola je povezano razširjanje žil, kar povzroči obrazno rdečico, to pa deluje zdravo, mladostno in privlačno. Majhne količine zaužitega alkohola tudi pozitivno vplivajo na razpoloženje – postanemo boljše volje in bolj sproščenim, mišice se sprostijo in več se smejemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj