Zakaj bi bilo nošenje živahnih barv rezervirano le za pomladno-poletno obdobje? Zima (ki se v naših krajih, če pozabimo na koledar in upoštevamo samo vremenske razmere, lahko začne že proti koncu oktobra) je letni čas, ki je zaradi pomanjkanja sončne svetlobe že tako bolj temačen, zakaj je ne bi poživili vsaj z oblačili?

barve_pozimi_6
Foto: thrilloftheheel.blogspot.com in bjonesstyle.com

Če izogibanje barvitim oblačilom ni ravno del specifičnega sloga, res ni pravega razloga, da ne bi popestrili sivine zimskega vsakdana z močnimi, živimi barvami, kot so na primer oranžna, turkizna, električno modra, fuksija, rumena, smaragdno zelena, rdeča …

barve_pozimi_4

V praksi žal hitro opazimo, da na naših ulicah med ljudmi (tudi mnogimi izmed tistih, ki se v toplejših dneh radi odenejo v kaj živahnega) še vedno močno prevladuje črna, ki ji sledijo razni nenavdihujoči rjavi, sivi, temno modri in v najboljšem primeru temno vijolični toni. Barvitost morda res zahteva nekoliko več poguma kot nošenje nevtralnejših barv, v katerih se “zlijemo” z večino, zato pa je toliko bolj zabavno. Upajte si in zažarite v intenzivnih odtenkih. Če niste vajeni nekoliko izstopati, se boste sprva morda počutili malce čudno ali celo nelagodno, a naj vas to ne ustavi; konec koncev gre vendar le za oblačenje in ne za kakšno življenjsko pomembno etično odločitev. Gotovo pa boste kmalu dobili tudi prve pohvale in morda celo navdihnili še koga, da poskusi.

barve_pozimi_1

barve_pozimi_5
Foto: aportablepackage.blogspot.com, nojesmix.com/semra, anotherdaytodressup.blogspot.com

2 KOMENTARJI

  1. Vem, da bi morala nosit več barv, ampak se mi zdi, da mi k podtonu še najbolj pašejo pasteli in nevtral o:)

    Offtopic pa se mi zdi ta punca na drugi strani že nezdravo suha.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj