Če ste, kar se tiče nošenja barv (pozimi ali nasploh), še med začetnicami, vam lahko pomagajo naslednji napotki:

  • Ugotovite, katere barve vam zares pristojijo. Pomagate si lahko z znanjem o kombiniranju barv in koloristiki, predvsem pa eksperimentirajte! V trgovini pomerite izdelke v različnih barvah (lahko se tudi fotografirate) in ugotavljajte, katere vam najbolj ustrezajo.
  • Ne omejujte se. Če ste bili vedno prepričani, da vam pristoji le par barv, še ne pomeni, da to res drži. Preizkusite tudi barve, ki ste se jih do sedaj izogibali ali imeli do njih predsodke, saj se lahko zgodi, da boste presenečeno odkrili, da ste ravno v eni od njih videti čudovito.
  • Začnite z dodajanjem enega barvnega kosa obleke ali pa vsaj dodatka, kot so na primer čevlji, torbice, šali, pokrivala, rokavice, nakit. Ko se boste počutili udobno, lahko postopoma dodajate še več barvitih kosov.
  • Uporabite, kar že imate v omari. Če vam primanjkuje živobarvnih pletenin in podobnih oblačil za hladne dni, lahko poskusite na primer s pisano poletno obleko, ki jo v družbi toplih žab in/ali pajkic, jope ter gležnarjev/škornjev lahko nosite tudi pozimi, ne da bi zmrzovali.
  • Recite ne “mrtvim” barvam. Vas pri oblačenju in/ali nakupovanju vedno kar vleče k bež jopicam ali sivim krilom? Zavestno se opomnite, da je čas, da razbijete mrtvilo in poskusite s čim živahnejšim.
  • Poiščite navdih. Najhitreje in najbolj enostavno bo, če pobrskate po spletu. Fotografije, ki vas bojo posebno navdušile, si lahko shranjujete v posebno mapo na svojem računalniku.
  • Ne obremenjujte se z okolico. Morebitni začudeni pogledi ali celo kakšna neodobravajoča pripomba v stilu, da žive barve res niso primerne za trenutni letni čas, naj vas ne ustavijo (komplimente pa seveda sprejmite brez nelagodja, z iskreno zahvalo).

barve_pozimi_3

barve_pozimi_cevlji

Ne pozabite si nadeti nasmeha in veselo zakorakajte v barviti svet!

Vir ostalih slik: asos

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj